Sõjamuuseum kogub materjali Eesti sõjandusajaloo kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Sõjamuuseum.
Eesti Sõjamuuseum. Foto: Internet

Eesti Sõjamuuseum koostab uut püsiekspositsiooni "Oma vägi" ning kutsub inimesi üles annetama iseseisva Eesti sõjaajalooga seotud esemeid ja mälestusi.

Uus püsiekspositsioon "Oma vägi" käsitleb iseseisva Eesti riigikaitse ajalugu 1918-1940 ja alates 1991. aastast, oma kogude täiendamiseks kutsub muuseum üles annetama iseseisva Eesti sõjaajalooga seotud esemeid, fotosid, mälestusi, märkmeid, dokumente ja muud sellist, edastas kaitseväe peastaap.

Oodatud on materjalid nii kaitseväe ja Kaitseliidu taassünni ajast ehk alates 1991. aastast kui ka aastatest 1918-1940. Samuti kogub muuseum esemeid ja dokumente kaitseväelaste saatuse kohta pärast 1940. aastat.

Sõjamuuseumi huvitavad kaitseväeteenistuse juurde kuuluvad esemed nagu ohvitseride, allohvitseride ja ajateenijate varustustus, vormid, vormielemendid, meened, aga ka kodanikukaitset ning kaitseväe ja Kaitseliidu igapäevaelu ja olmet puudutavad esemed.

Ka kogub muuseum väljaõpet puudutavaid konspekte, õppematerjale, samuti õppuste käske, lahinguplaane, kaarte ja skeeme nii sõjaeelsest ajast kui 1990. aastatest. Samuti on oodatud päevikud, märkmed ja mälestused. Suurt puudust tunneb sõjamuuseum 1990. aastate kaitseväe taassünniaegsest foto- ja filmimaterjalist.

Neil, kes ei soovi oma esemeid, fotosid ja teisi materjale muuseumile annetada, palub muuseum leida võimaluse neid näitusele laenutada või luba valmistada koopiad.

Sõjamuuseum tänab annetajaid meenega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles