Virulased kandideerivad kultuuripreemiale

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Voorand.
Kadri Voorand. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigi kultuuripreemiate komisjonile esitatud kandidaatide hulgas on mitu Lääne-Virumaaga seotud inimest.  

Kandidaadiks preemiale pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest on Rakvere teatris mullu suvel mängitud “Maailma lõpus” lavastaja ning endine Rakvere teatri peanäitejuht Raivo Trass ning “Oscaris ja Roosamammas” ning paljudes teistes Rakvere teatri lavastustes suurepäraseid rolle loonud näitleja Ines Aru.

Kandidaadiks kultuuri aastapreemiale on esitatud Kadri Voorand albumi “Armupurjus” ja aktiivse kontserttegevuse eest nii Eesti- kui ka välismaal, samuti vokaalansambli Estonian Voices juhtimise ning Etnokulp kava “Kummardus Veljo Tormisele” eest.

Aastapreemia kandidaat on samuti Rakverest pärit sopran Heli Veskus rollide eest Rahvusooperis Estonia.

Kultuuri elutööpreemia antakse kolmele isikule ning ühe preemia suurus on 64 000 eurot. Viis preemiat suurusega 9 600 eurot antakse möödunud aastal avalikkuseni jõudnud väljapaistvate loominguliste saavutuste eest.

Riigi kultuuripreemiate komisjonile esitati tähtajaks 88 ettepanekut loomeisiku või loomingulise kollektiivi premeerimiseks. Neist 41 on esitatud preemiale pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest. Preemiale möödunud aasta silmapaistva loomingu eest esitati 47 loomeisikut või loomingulist kollektiivi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles