Gümnaasiumi filmifestivalist on saanud kineastide unistus

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukad noormehed õpilaskategoorias: I koha omanik Meel Paliale ja II kohale tulnud Kristjan Nuus.
Võidukad noormehed õpilaskategoorias: I koha omanik Meel Paliale ja II kohale tulnud Kristjan Nuus. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere gümnaasiumi filmifestival on Berliinist parem, teatas reedeõhtust galat juhtinud Rakvere gümnaasiumi vilistlane ajakirjanik Jüri Muttika ovatsioonide saatel.

Kui Jüri Muttika püüdis saalitäit inimesi selfie’le mahutada, oli saalis tunda ürituse pompoossust. Linalugude autorid, kes VIPi-tsoonis teiste omasuguste šedöövreid vaatasid ja tulemusi ootasid, said aru, et iga filmitegija suur soov on täitunud. Noort filmipublikut, kes 31 lühifilmi seast valitud kümmet paremat nautima oli tulnud, suutsid just nemad sel õhtul peos hoida. Festivali finaalüritus, mis kestis takkapihta pool ööd, oli nii paeluv, et nutitelefonid publiku käes kuigi usinalt ei vilkunud ja põnevusega vaadati üle Eesti kokku saadetud linateoseid.

Tuntud professionaalidele lisaks oli ka publikul võimalus filme hinnata. Parimat õpilas- ja tudengifilmi aitas valida auväärt žürii, keda juhtis Rakvere gümnaasiumi vilistlane näitleja Tõnis Niinemets. Lähtuvalt oma erialast jagasid tagasisidet filmikriitik, R2 saatejuht Andrei Liimets, Pimedate Ööde Filmifestivali direktor Tiina Lokk, režissöör, filmi “Polaarpoiss” autor Anu Aun, näitleja Andrus Vaarik, lavastaja Hendrik Toompere juunior ja stsenarist, “Padjaklubi” tegija Martin Algus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles