Keskpolügoonil algas kaitseväe talvine õppus

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe õppus. Foto on illustreeriv.
Kaitseväe õppus. Foto on illustreeriv. Foto: Ardi Hallismaa / Kaitsevägi

Täna algas 5. märtsini kestev 1. jalaväebrigaadi õppus Talvelaager, kus osaleb üle tuhande seitsmesaja kaitseväelase Eestist ja liitlasriikidest, et harjutada lahingutegevust talvistes tingimustes.

"Ülesanded, mida õppusel osalevatel üksustel täita tuleb, on võimalikult elutruud ning nõuavad nii kavalust, oskust kui ka koostegutsemise tahet," ütles 1. jalaväebrigaadi  ülem kolonel Veiko-Vello Palm.

Õppus Talvelaager on jagatud kolme etappi. Täna ja homme tuletatakse meelde talvetingimustes vajalikke üksikvõitleja oskusi. Kolmapäeval algab õppuse aktiivne faas, kus harjutatakse ala hõivamist ning kaitsmist, rünnakut, luuretegevust ning tagalategevusi. Nädalavahetuseks laieneb õppus Soodla harjutusalale, kus õppusega liituvad ka Kaitseliidu Kirde lahingugrupi üksused.

Õppusel osalevad tegevväelased ning ajateenijad 1. jalaväebrigaadi staabist, scoutspataljonist, Kalevi jalaväepataljonist, tagalapataljonist, luurekompaniist, staabi- ja sidekompaniist, tankitõrjekompaniist ning Kuperjanovi jalaväepataljonist.

Samuti võtavad õppusest osa Kaitseliidu Kirde maakaitseringkonna kaitseliitlased ning Ameerika ühendriikide Eestis viibiva kompanii kaitseväelased. Osalevaid manööverüksusi toetavad õhuvägi ning pioneeripataljon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles