Rail Balticu teemaline koosolek Väike-Maarjas kujunes tuliseks

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Balticu Pärnu peatus võib tulevikus välja näha selline.
Rail Balticu Pärnu peatus võib tulevikus välja näha selline. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

​Hiljuti toimus Väike-Maarja seltsimajas emotsionaalne kõnekoosolek, kus toodi välja nii poolt- kui ka vastuargumente Rail Balticu projektile. Koosolekul osales kolmekümne inimese ringis, sealhulgas mitme erakonna esindajad.

Kolme Balti riigi peaministrid allkirjastasid jaanuaris Tallinnas Rail Balticu rajamise leppe, mis sisaldab tähtaegu, marsruuti ja tehnilisi detaile. Eestis kulgeks kolme Balti riiki Euroopaga ühendava raudtee Rail Baltic trass sirgelt Tallinnast Iklasse. Leppe peavad jõustumiseks heaks kiitma ka parlamendid, Eestis jõuab see riigikokku kõige varem aprillis.

“Eesti on jõudnud Rail Balticu kavandamisega teelahkmele – kas ehitada uus tarastatud otsetrass iga hinna eest või kasutada säästlikult rekonstrueerimiseks olemasolevaid raudteekoridore ning tõsta nende läbimiskiirust määrani, mis tarastamist ei nõuaks,” on välja toonud Väike-Maarja Põllumeeste Selts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles