USA väeüksuse juhid huvitusid vaba aja veetmise võimalustest Tapal

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõjaväelased õppisid sõjapidamist talvistes tingimustes.Foto on illustreeriv.
USA sõjaväelased õppisid sõjapidamist talvistes tingimustes.Foto on illustreeriv. Foto: Kaitseväe peastaap

Reedel kohtusid Tapa vallavalitsuse esindajad kaitseväe 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakus baseeruva USA üksuse komandöri kapten Edward Bachari ja tema abiga.

Ameerika ohvitserid tundsid huvi kohaliku eluolu vastu, uuriti vaba aja veetmise võimalusi ning küsiti kaubandus- ja toitlustusettevõtete kohta.

Eriliselt rõhutati, et USA sõjaväelased on huvitatud sellest, et nende siinviibimine ei põhjustaks negatiivseid vahejuhtumeid kohalike elanikega.

Tapa vallavanem Alari Kirt tõdes, et siiani ei ole liitlasvägede sõduritega ette tulnud vähimaidki probleeme.

Tapa vallavalitsuse esindajad tegid Tapal baseeruvatele USA sõjaväelastele ettepaneku võimalusel veeta vaba aega maksimaalselt Tapal ja kasutada kohalike teenusepakkujate võimalusi. Ameerika sõjaväelased on valmis suhtlema kooliõpilastega, rääkima endast, oma missioonist ja tutvustama varustust.

Lepiti kokku, et Tapa vald koostab reklaambukleti Tapa linna kaubandus-, toitlustus- ja teiste teenindusettevõtete, samuti vaba aja veetmise võimaluste kohta, mis aitab liitlassõduritel kergemini leida vajalikke teenindusasutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles