Riigigümnaasiumiga on jõutud peenhäälestuseni

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmu Kurm.
Tarmu Kurm. Foto: OVE MAIDLA/PM/EMF

Haridus- ja teadusministri Mailis Repsi maakondlikust külaskäigust, mil sõlmiti riigigümnaasiumi ühiste kavatsuste kokkulepe Rakvere linnaga, on möödunud juba ligemale kaks kuud. Selle kohta, mis vahepeal on toimunud ja mille üle praegu arutletakse, ütles Tarmu Kurm ministeeriumi kommunikatsiooniosakonnast, et neil on ette valmistamisel linnaga üksikasjalik kokkulepe. “Selles määratakse muu hulgas riigigümnaasiumi hoone asukoht, täpne õppekohtade arv, kehalise kasvatuse tundide pidamise ja spordiga tegelemise võimalused,” loetles Kurm.

Rakvere linnapea Mihkel Juhkami ütles, et ministeeriumiga peab aktiivset suhtlust komisjon, kuhu kuuluvad peale tema ka abilinnapea Kairit Pihlak ja volikogu esimees Toomas Varek. “Kuna Kairit oli kuu aega ära, siis ei olnud meil võimalik kohtumiste vormis kokku saada,” märkis Juhkami. Küll aga ütles linnapea, et ta ise on aktiivselt ministeeriumiga mitmesuguse info üle arutlenud. “Vahetame praegu ehitustehnilist informatsiooni, näiteks korjasime kokku, millistele nõuetele vastavad tehnilises mõttes kõik teised Eesti riigigümnaasiumid,” ütles Juhkami, kes tõi näitena arupidamised ruutmeetrite üle.

Viimaste puhul ei ole linnapea sõnul veel midagi otsustatud. “Kui ehitada uus hoone, siis laias laastus võiks kinnistu pindala olla 5000 kuni 10 000 ruutmeetrit. See on väga suur vahe. Meie puhul on teema see, kas räägime umbes 540 õpilasest või haridusministeeriumi pakutud 700 õpilasest.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles