Koeru ja Rakke jõudsid ühinemislepinguni

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakke ja Koeru valla ühinemislepingu allkirjastamine. Pildil vasakult Koeru vallavolikogu esimees Külvar Mand, Koeru vallavanem Andres Teppan, Rakke vallavanem Andrus Blok ning Rakke vallavolikogu esimees Enno Eilo.
Rakke ja Koeru valla ühinemislepingu allkirjastamine. Pildil vasakult Koeru vallavolikogu esimees Külvar Mand, Koeru vallavanem Andres Teppan, Rakke vallavanem Andrus Blok ning Rakke vallavolikogu esimees Enno Eilo. Foto: Eva Linno

Täna allkirjastasid Koeru ja Rakke valdade esindajad ühinemislepingu Koerus Aruküla mõisas.
 

Ühinemislepingule kirjutasid alla Rakke esindajatena vallavolikogu esimees Enno Eilo ja vallavanem Andrus Blok ning Koeru vallast volikogu esimees Külvar Mand ja vallavanem Andres Teppan.

Enne lepingu allkirjastamist toimusid täna nii Koerus kui ka Rakkes volikogu istungid, kus ühinemine heaks kiideti.

Lepingu järgi saab ühendvalla nimeks Piibe vald, valla keskus hakkab asuma Koerus ning ühinejad ise eelistavad kuulumist Lääne-Virumaa koosseisu.

Rakke vallavanem Andrus Blok hindas, et leping sai mõlemaid pooli arvestav. Ta märkis ka, et küsitluse tulemused näitasid rahva soovi, mis on selge sõnum valitsusele.

Kümne päeva jooksul saadetakse ühinemisleping lisadega Lääne-Viru ja Järva maavanematele. Mõlemad volikogud tegid ka otsuse taotleda valitsuselt haldusreformi käigus haldusterritoriaalse korralduse muutmist eesmärgiga moodustada Rakke valla ja Koeru valla ühinemisel üks omavalitsusüksus.

Rakke vald pidas varem ühinemisläbirääkimisi Väike-Maarja vallaga, kuid volikogu otsustas detsembri lõpus need lõpetada ning teha ettepaneku läbirääkimiste alustamiseks Järvamaal asuvale Koeru vallale. Koeru vallavolikogu võttis naabrite ettepaneku vastu jaanuari alguses.

Koeru vald lõpetas detsembris läbirääkimised kuue Järvamaa vallaga Järva valla moodustamiseks.

Valitsus on teinud ettepaneku Rakke ja Väike-Maarja valla ühinemiseks ja Koeru valla liitumiseks Järva vallaga. Ühinemisettepaneku saanud omavalitsustel on aega 15. maini, et esitada ettepaneku kohta oma arvamus. Pärast seda langetab valitsus paari kuu jooksul lõpliku otsuse.

Rakke ja Koeru vallas elab kokku umbes 3770 inimest, seega seaduses ettenähtud 5000 elaniku piirist oluliselt vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles