Eestisse saabub teisipäeval 140 Prantsuse kaitseväelast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõjatehnika saabumine Tapale.
Prantsuse sõjatehnika saabumine Tapale. Foto: Kaitsevägi

Ämari lennubaasi saabub teisipäeval 140 Prantsuse kaitseväelast, kes kuuluvad Eestisse saabunud NATO lahingugruppi.

Esimesed 50 Prantsuse kaitseväelast jõudsid Eestisse 20. märtsil, prantslaste lahingutehnika Eestisse toimetamine lõppes sel kolmapäeval.

Eestisse saadetava lahingugrupi juhtriik on Ühendkuningriik, panustavad riigid on Prantsusmaa ja Taani. Kokku kuulub Eestisse saabuvasse lahingugruppi ligi 1200 liitlassõdurit.

Ühendkuningriik panustab rohkem kui 800 kaitseväelasega, kelle käsutuses on muu hulgas tankid Challenger 2, jalaväe lahingumasinad Warrior ning liikursuurtükid AS90. Prantsusmaa panuseks lahingugruppi on 300 kaitseväelasega üksus, mille relvastuses on tankid Leclerc, jalaväe lahingumasinad VBCI ja soomukid VAB. Prantslased teenivad Tapal järgmised kaheksa kuud, andes seejärel vastutuse üle taanlastele.

NATO 28 liitlasriigi juhid otsustasid möödunud juunis Varssavi tippkohtumisel muutunud julgeolekukeskkonna tõttu paigutada alliansi lahingugrupid Eestisse, Lätisse, Leetu ja Poola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles