Emadus on elukutsetest kõige suursugusem

Marko Torm
, Lääne-Viru maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Torm.
Marko Torm. Foto: Marianne Loorents

Inglise kirikutegelane David O. McKay on kunagi öelnud sõnad: “Kõige üllam amet maailmas on olla ema. Emadus on kõikidest kunstidest kõige kaunim, elukutsetest kõige suursugusem. Kunstnik, kes suudab luua meistriteose, või kirjanik, kes kirjutab raamatu, mis mõjutab miljoneid, pälvib imetlust ja kiitust. Aga ema, kes kasvatab üles toredad pojad ja tütred, kelle surematute hingede mõju kestab ka pärast seda, kui maalingud on luitunud ning raamatud ja raidkujud hävinud, väärib kõrgemat austust, mis inimesele võib osaks saada.”

Jah, emad väärivad tõeliselt austust, sest nad on hoole ja armastuse võrdkujud. Nad on läbi aegade edasi kandnud elu, koondanud perekonda ja rahvast, voolinud meie hinge, kinkinud meile oma keele, mida enamik maailmas nimetabki emakeeleks.

Emaarmastus on sügavaim ja andiderohkeim, emaks olemine kõige tänuväärsem ja kõige tänamatum töö. Usun, et emad saavad siiski just emaks olemisest kõige suurema naudingu.

Pole vaja palju, et maikuu teine pühapäev oleks kaunis, ülev ja meeldejääv. Sellel päeval ei saa ükski südamest tulnud tegemine valesti minna. Emadepäeva eel peaks “Head emadepäeva!” soovijate kingitus oma emadele, vanaemadele, abikaasadele ja sõpradele olema just emotsionaalne tugi – et emad saaks tunda end armastatuna ja olulisena.

Tuhat tänu, tuhat embust, tuhat lille kõigile emadele. Õnne teile emadepäevaks ja igaks uueks päevaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles