Tulevikutalendi tosina finalisti seas mitu läänevirukat

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerli Padar
Gerli Padar Foto: Maxima Eesti

Andekate noorte stipendiumikonkursil “Tulevikutalent 2017” valiti 313 kandideerinud noore seast välja 12 finalisti, nelja kategooria parimad kuulutatakse välja homme energia avastuskeskuses toimuval tunnustusüritusel.

Tänavu juba seitsmendat korda toimuvale tulevikutalendi-konkursile laekus 313 taotlust 5.-12. klassi õpilastelt kõikjal üle Eesti. Noored kandideerisid konkursile teaduse-, kultuuri-, ettevõtlikkus- ja sporditalendikategoorias.

Konkursi žüriis kultuuritalente hinnanud laulja ja näitleja Gerli Padar kinnitas, et konkurents tulevikutalendiks pürgijate hulgas on tänavu erakordselt tihe.

“Kuigi ma olen osalenud paljude konkursside žüriis, pole nii rasket valikut mul vist varem olnud. Kandidaatideks olid tugevad ja huvitavad noored, kes on kohati lausa mitmel alal andekad,” rääkis Padar.

Ta lisas, et  finalistide valiku juures mängisid olulist rolli noorte eesmärgid ja tänased saavutused. “Konkursi finaali valitud noori eristas nii mõnestki teisest taotlejast just see, et neil oli ette näidata juba töös olevaid või edukalt lõppenud projekte. Nii näiteks on paljud neist täna asutanud või liitunud mõne huviklubiga, mille kaudu armastust ja innustust hobi vastu ka eakaaslasteni tuua,” ütles Gerli Padar.

Konkurssi korraldava Maxima Eesti avalike suhete juhi Katja Ljubobratetsi sõnul on tänavune konkurss olnud edukas nii osalejate arvu kui ka noorte tugeva taseme poolest. “Kandideerijate tase on erakordselt kõrge, mis omakorda kinnitab, et meil Eestis on väga palju tublisid juhendajaid, treenereid ja õpetajaid, kes oskavad märgata talente ja on võtnud oma hooleks noorte ande arendamise,” selgitas Ljubobratets.

Läbi aastate on olnud kõige suurema kandideerijate arvuga spordikategooria, kuhu ka tänavu laekus neljast kategooriast kõige enam avaldusi, mis moodustasid ka tänavu kolmandiku kõigist laekunuist. Tihe konkurents oli tänavu ka kultuurikategoorias, millele järgnesid  ettevõtlikkus- ja teadustalendid. 

Teadustalente hindas tänavu füüsik ja “Rakett 69” saatejuht Aigar Vaigu ning sporditalente Eesti ainus olümpiavõitja korvpallis Tiit Sokk. Ettevõtlikkustalente valis välja ETV+ peatoimetaja Darja Saar ning kultuuritalente laulja ja näitleja Gerli Padar.

Maxima Eesti  ellukutsutud Tulevikutalendi 2017 konkursi võitjad kuulutatakse välja homme energia avastuskeskuses. Iga talendikategooria esikohta premeeritakse 1500 euro suuruse stipendiumiga, 2. ja 3. koha omanikke aga vastavalt 1000 ja 500 euro suuruste stipendiumitega.

Tulevikutalent 2017 stipendiaadid:

KULTUURITALENT

Heli Kukk (Tapa gümnaasium) - kirjanik

Darina Nossova (Narva keeltelütseum) - maalikunstnik

Jasper Käänik (Jõhvi gümnaasium) - filmitegija

TEADUSTALENT

Eva-Maria Raudsepp (Tamsalu gümnaasium) - robootikahuviline, kes tegeleb nutispordi ja pranglimisega

Brita Laht (Saaremaa ühisgümnaasium) - keemiahuviline, kes uurib plastikomposiidi biolagunevust

Daniil Vaino (Narva keeltelütseum) - loodusteaduste ja programmeerimishuviline

SPORDITALENT

Carmen-Lii Targamaa (Haapsalu põhikool) - vehkleja

Amanda Rebeca Padar (Miina Härma gümnaasium) - võistlustantsija

Li Lirisman (Tallinna juudi kool) - karateharrastaja

ETTEVÕTLIKKUSTALENT

Kevin Reisenbuk (Hugo Treffneri gümnaasium) - biojäätmete lagunemislahendust pakkuv ettevõtja

Anton Kirillov (Ida-Virumaa kutsehariduskeskus) - meediaaktivist

Merilin Anijärv (Tallinna tehnikagümnaasium) - vene noorte integreerija Eesti ühiskonnaelusse

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles