Kohus mõistis 14-aastase Darja tapja 12 aastaks vangi

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi

Viru Maakohus mõistis täna 20-aastase Toomas Semykini süüdi 14-aastase Darja tapmises 2015. aasta 4. detsembril Narvas ja karistas 12-aastase vanglakaristusega. Tapmise varjamises süüdistatud 20-aastane Aleksei Botštarjov sai kaheaastase tingimisi karistuse. 

Semykin ennast ise süüdi ei tunnistanud. Karistuse mõistmisel võttis kohus arvesse süüdistatava ja kannatanu isikut ning tapmise toimepanemise asjaolusid, mõistes sanktsiooni ülemmäära lähedase karistuse. Liitkaristuseks mõistis kohus varemgi kohtulikult karistatud Semykinile 14 aastat ja 9 kuud vangistust, millest arvati maha osaliselt ärakantud karistus. Lõplikuks karistuseks mõistis kohus Semykinile 13 aastat, 5 kuud ja 24 päeva vangistust, mille kandmise alguseks loetakse kohtuotsuse kuulutamise päev.

Kohus rahuldas osaliselt kannatanu tsiviilhagi ja mõistis Toomas Semykinilt välja üle 4 000 euro varalise kahju hüvituseks ning üle 5000 euro kannatanu õigusabikulude katteks.

Kriminaalasja arutati Narva kohtumajas kinnisel istungil, avalikkuse juurdepääsu piirati eraelu kaitseks ning alaealise ja kannatanu huvides.

Kohtuotsus ei ole jõustunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles