Kohus saatis poisikese peksja trellide taha (1)

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siin, Turutare taga 13-aastast poissi jõhkralt löödigi.
Siin, Turutare taga 13-aastast poissi jõhkralt löödigi. Foto: Kasper Mäe

Jõustunud kohtuotsuse järgi peab 1. aprillil Rakvere kesklinnas 13-aastast poissi löönud 17-aastane Andro olema trellide taga kolm aastat ja kaheksa kuud.

Avalikkust jahmatanud sündmused said alguse Rakvere kesklinnas Turu Kaubamaja ehk rahvakeeli Grossi poe juures, kus kannatanu ja seltskond noori kohtusid. Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Kralli sõnul oli 13-aastane poiss väidetavalt solvanud üht tüdrukut. Seltskond nõudis vabanduse palumist, mida tol ajal 13-aastane poiss ka tegi. Sellegipoolest asuti teda tõukama ja lööma. “Mingil hetkel liitus selle seltskonnaga Andro,” jätkas Krall. “Pärast vabandamist liikus poiss edasi Turutare taha, kuhu Andro ja üks seltskonnas olnud tütarlastest talle järgnesid. Seal lõi Andro kannatanut ühe korra rusikaga näkku.”

Ohver jooksis rasketest tervisekahjustustest hoolimata koju. Hiljem viidi ta Tallinna Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Androt süüdistatigi kehalises väärkohtlemises, kui sellega on tekitatud tervisekahjustus, mille ravile kulub vähemalt neli nädalat. Veel on süüdistuses punkt, et tegemist on korduva teoga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles