Tubli eeskuju: Janek Õiglane julgustas lapsi sportima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle kahe- ja poolesaja lapse täitsid laupäeval Rakvere staadioni, kus peeti 21. Swedbanki väikelaste kergejõustikupäeva. Väikeseid spordipoisse ja -tüdrukuid ning nende vanemaid käis tervitamas hiljuti kergejõustiku MM-il kümnevõistluses neljanda koha saavutanud Janek Õiglane.

Et Õiglane jäi MM-il õige napilt medalita, pani väikelaste kergejõustikupäeva peakorraldaja ja kergejõustikutreener Jaak Vettik talle kaela toreda kingituse: kergejõustikupäeva osalejamedali.

Lisaks ulatas Vettik 23-aastasele sportlasele, kes tegi elu esimese võistluse enda sõnutsi kunagi just Rakvere staadionil korraldatud väikelaste kergejõustikupäeval, väikese Tarva kuju ning kergejõustikuklubi ViKe särgi.

Rakvere juurtega (noormehe ema ja isa on pärit Rakverest – M.M.) Janek Õiglane innustas kergejõustikupäeval mudilasi ja rääkis, et nii noores eas on kõige olulisem lustiga võistelda ja sportimisest rõõmu tunda.

Õiglane meenutas, kuidas ta pisikesena 400 meetri jooksus isa Jaani õpetussõnad kõrvust mööda lasi ja kohe algul täie auruga jooksu pistis. Sadakond meetrit enne lõppu aga väikese Janeki jaks lõppes ning ta istus maha ja puhkes nutma. Järgmistel võistlustel oli poiss juba märksa targem.

Väikeste fännide, autogrammi- ja fotoküttide piiramisrõngast pääsedes rääkis Janek Õiglane, et plaanib nüüd puhkama hakata. Näiteks rannas pole mees juba kaks aastat käinud. Nüüd ehk avaneb selleks võimalus.

"Vanajumal on olnud alati meie poolt, sest ilmaga vedas ja võistlus sujus väga hästi," lausus Jaak Vettik pärast sündmusterohket võistluspäeva lõppu. Tema sõnul tulid paljud lapsevanemadki võistluse järel korraldajaid tänama ja avaldasid tunnustust toreda ürituse eest. "Usun, et lapsed jäid ka rahule. Meile endile igatahes väga meeldis," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles