Kunda korvpallur tuli Euroopas seitsmendaks

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendry Engelbrecht (paremal).
Hendry Engelbrecht (paremal). Foto: FIBA Europe

Ungaris Debrecenis peetud FIBA 3 x 3 korvpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril saavutas Eesti kuni 18-aastaste noormeeste koondis seitsmenda koha. Neljaliikmelises eestlaste tiimis mängis teiste hulgas Kundast pärit Hendry Engelbrecht.

Mõne nädala eest samuti Ungaris toimunud EM-i valikturniiri võitnud Eesti koondis, kuhu kuulusid lisaks Engelbrechtile veel Mark Jaakson, Jaan Erik Lepp ja Aleksander Oliver Hint, kaotas finaalturniiril esimeses alagrupimatšis korvpalli suurriigile Serbiale 11:21, kuid võitis seejärel väljakuperemeest Ungarit 13:11 ja pääses play-off'i.

Veerandfinaalis jäi Eesti koondis maailma edetabelis esikohal paikneva Hollandi vastu algatuseks 2:12 kaotusseisu, kuid vähendas kohtumise lõpu eel vahe kahele punktile – 16:18. Holland tabas veel kaugviske ja võitis matši 20:16.

Et lõpliku paremustabeli määramisel arvestati EM-il nii võidetud mänge kui ka keskmiselt visatud punkte, järjestusid eestlased nende alusel 12 finaalturniirile pääsenud meeskonna hulgas seitsmendaks.

Euroopa meistriks krooniti noormeestest Belgia, kes alistas finaalis 19:13 Hollandi. Neidude finaalis võitis Ungari 12:9 Venemaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles