Teatrikinos tuleb väärtfilmi kesknädal

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärtfilm “Ruut” ei sobi vaatamiseks alla 12-aastastele.
Väärtfilm “Ruut” ei sobi vaatamiseks alla 12-aastastele. Foto: Rakvere Teatrikino

Rakvere Teatrikinos linastuvad kolmapäeval, 4. ja neljapäeval, 5. oktoobril filmid “50 kevadet” ja “Ruut”, viimane lausa tasuta, sest jõuab vaatajateni Europe Directi Lääne-Virumaa teabekeskuse ja Rakvere Teatrikino koostöös.

Filmi “Ruut” lavastaja Ruben Östlund ei ole vaatajale kunagi armu andnud ja kimbutab teda väsimatult edasi. Ehkki “Ruutu”, mis on alla 12-aastastele mittesoovitatav, on nimetatud komöödiaks, teeb see nalja vaid neile, keda siin kujutatud räigelt piinlikud olukorrad sugugi ei puuduta või kes puudutuse sisimas maha salgavad. Kunstimuuseumi kuraator Christian teeb eelreklaami inimlikku usaldust ja ligimesearmastust propageerivale näitusele, kuid langeb ise sulide ohvriks. Kolleegi soovitatud kaval nüke toob küll maise varanduse tagasi, aga sel on ebameeldiv kõrvalmõju ning ka muretu üheöösuhtena kavandatud afäär annab valusa tagasilöögi.

Film võitis 2017. aastal Cannesi filmifestivalil Kuldse Palmioksa ning on Rootsi kandidaat võõrkeelse filmi Oscari nominendiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles