Järgmisel Tapa vorstifestivalil saab palju vorsti süüa

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu suvel toimunud esimese Tapa vorstifestivali hindasid korraldajad kordaläinuks ja asusid juba ette valmistama järgmise aasta augusti alguses muusikakooli pargis aset leidvat II Tapa vorstifestivali.
Tänavu suvel toimunud esimese Tapa vorstifestivali hindasid korraldajad kordaläinuks ja asusid juba ette valmistama järgmise aasta augusti alguses muusikakooli pargis aset leidvat II Tapa vorstifestivali. Foto: Aarne Mäe

Eelmisel nädalal kogunesid Tapa vallavalitsuses I Tapa vorstifestivali organiseerijad, et teha ettepanekuid järgmise aasta suure toidupeo paremaks korraldamiseks.


Lepiti kokku, et II Tapa vorstifestival peetakse ikka Tapa muusikakooli pargis, toimumise päev on laupäev, 4. august. Tänavune festival arvati igati kordaläinuks, ainus puudus oli vorstiteemaliste söögikohtade vähesus. Lepiti kokku, et järgmisel vorstifestivalil on prioriteediks vorstitoitude rohkus, selle eest määrati vastutavaks staažikas vorstipropageerija Erkki Laidinen.

Kuna publiku huvi vorstitegemise vastu oli juba esimesel festivalil suur, siis korraldatakse ka Eesti Rahwa Vorstikool, kus iga soovija vorstitegu oma käega proovida võib. Lisaks saab osa kultuuriprogrammist, toimuvad Eesti meistrivõistlused vorstigrillimises, kohal on vorstikaupmehed.

Tapa vorstifestivali korraldavad Tapa vallavalitsus ja Eesti Grilliliit.

Tapa varasemas majanduselus oli liha- ja vorstitööstusel suur osatähtsus. Tapa vorstidel olid kõrged kvaliteedinäitajad ja sellest tulenevalt sai noor alevik Vorstilinna hüüdnime. Alates 1889. aastast kuni XX sajandi 40. aastateni oli Tapal üle viieteistkümne vorsti- ja lihatööstuse, lisaks ka eksporttapamaja. Praegu töötab Tapal üks vorstitootja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles