Aasta tagasi möllas Monika

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetorm Monika.
Lumetorm Monika. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eile aasta tagasi möllas Eestis lumetorm Monika, jättes Tallinna-Narva maanteel Padaorus neljapäeva õhtust kuni järgmise päevani lumevangi 600 inimest.

Sündmused Padaorus said alguse, kui neljapäeva õhtul tõ­kestasid kaks veo­autot tee Tal­linna-Narva maan­tee 119. ki­lomeetril. Olukorra muutsid kee­rulisemaks sõi­dukijuhid, kes lumesahkade taga üritasid ees seisvast auto­rivist mööduda ja ummistasid lõ­puks sõidutee mõlemal suunal.

Päästeteenistus hakkas lumevangi jäänud inimesi evakueerima Viru-Nigula spordihoonesse ja rahvamajja. Esmalt evakueeriti kolmekuune imik, lapseootel naine ja diabeetik.

Monika põhjustas üle riigi mitmeid teesulge, elektrita olid kümned tuhanded majapidamised.

Eestis teeb täna ilma tsüklon Friedhelm. Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi sünoptiku Taimi Paljaku sõnul jõudis tihe sadu mandrile enne lõunat ning katab kogu Eesti täna õhtuks, mistõttu muutub teedel nähtavus väga kehvaks.

Politsei soovitab võimalusel tänaõhtune sõit üldse ära jätta. Kui aga autosõit on siiski tarvis ette võtta, siis tuleb järgida ohutusnõudeid. Korravalvurid soovitavad enne teele asumist kindlasti veenduda, et sõidukis on piisavalt kütust ka olukorraks, kus tuleb seista ummikus. Auto kõik tuled peavad korralikult töötama, tuleb veenduda kojameeste ja rehvide heas seisukorras.

Kehvas tehnilises seisukorras sõidukiga on mõistlik sõit ära jätta.

Teele asudes tuleb kaasa võtta sooje riideid, joogivett ja sööki. Sõites tuleb eessõitjaga hoida võimalikult suurt pikivahet ja võimalusel vältida möödasõite.

Kui on juhtunud õnnetus, tuleb jääda rahulikuks, veenduda, et keegi pole viga saanud ning vajadusel kutsuda abi.

Veenduge ka, et nii teie kui teie auto olete teistele nähtav ega kujuta teistele liiklejatele ohtu, pange põlema ohutuled ja kasutage ohukolmnurka. Asulavälisel teel autost väljudes tuleb kindlasti selga panna helkurvest.

Niinimetatud plekimõlkimiste korral tuleb kindlasti arvestada, et seoses võimalike abivajajate suure hulga ning kehvade teeoludega võtab abi saabumine rohkem aega kui tavapäraselt. Politsei tuletab siinkohal meelde, et kui liiklusõnnetuses keegi viga ei saanud ning osapooled jõuavad süülisuse osas kokkuleppele, ei ole vajalik politseid sündmuskohale kutsuda ning piisab kindlustuspaberite vormistamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles