Mehed tantsivad võistu meeste tantsupeole

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene meeste tantsupidu Rakveres.
Esimene meeste tantsupidu Rakveres. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Rakvere teatris saab 8. märtsil näha tantsumeeste väge - mehed ja poisid üle Eesti kogunevad poiste- ja meestetantsude võistutantsimisele. Sellega algab tantsumeeste tee 2010. aasta 13. juuniks kavandatud II eesti meeste tantsupeole.


"Võistutantsimine tuleb Rakveres, sest Rakvere on ju meestepealinn. Olgu see naistepäevakingituseks siinsetele naistele, keda ootame saali pealtvaatajaks," ütles Tarvanpää tantsuõpetaja, esimese meeste tantsupeo kunstiline juht Maie Orav.



Võistutantsimise eesmärk on saada meeste tantsupeoks uut repertuaari. Teemaks on seekord neli elementi: õhk, vesi, tuli ja maa.



Et võistutantsimisele registreerimise tähtaeg on 25. veebruar, pole Orava sõnul veel selge, kui palju tantse tuleb, sest loominguline idee võib tekkida ka vahetult enne kella kukkumist. "On võimalus teha folkloorsete tantsude seadeid või luua tants päris uue muusika järgi, tingimus on, et oleks päris eesti taustaga," sõnas Maie Orav.



Tantsujuhi arvates jõuavad Lääne-Virumaa tantsuõpetajad proovida oma tantsupoiste peal mõne seade teha ning tulla siis sellega võistutantsimisele välja. "Mehed ei maga!" kinnitas Maie Orav.



Kuna esimesel meeste tantsupeol tekkis probleeme kohtadega, kavandatakse teisele meeste tantsupeole kaks etendust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles