Vaeküla kool sai 35aastaseks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaeküla kooli 35 aastat võtsid värsivormis kokku Hunt (Sirje Rebane) ja Petka (Maia Simkin).
Vaeküla kooli 35 aastat võtsid värsivormis kokku Hunt (Sirje Rebane) ja Petka (Maia Simkin). Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Vaeküla kool tähistas eile oma 35. sünnipäeva. Et oma koolihoone Vaekülas on varemetes, olid õpetajad kutsutud selle tähtsa päeva puhul Sõmeru keskusehoonesse.
Kooli direktor Kersti Aasmets võrdles kooli vanust inimese elukaarega.

“Oleme ootamatult sattunud olukorda, kus sünnipäevadest enam rõõmu ei tunta, ning nii mõnigi meist arvas, et seda päeva pole mõtet tähistada, kui meil pole enam kohta, kus seda teha, ning koolil puudub perspektiiv. Kuid omaette nukrutseda pole samuti mõtet,” ütles Aasmets pidupäevakõnes.

“Loodan, et meie pedagoogiline meeskond oskab ja tahab oma aastatepikkust õpetamiskogemust jagada. Kui haridus- ja teadusministeerium on seadnud eesmärgiks kaasava hariduse ja hakata õpetama lihtsustatud õppekavaga õpilasi tavakoolides, siis peame meie oma panuse andma, et erivajadustega õpilased hakkaksid end ka tavakoolides sama hästi tundma kui meie koolis. Viis aastat on selleks piisavalt pikk aeg, et selline valmisolek saavutada. Kahju ainult, et hariduslike erivajadustega õpilaste kontseptsioon ei valminud enne, kui alustati erikoolide renoveerimist. Ja veel suurem kahju sellest, et meie kool renoveerimise käigus hoopis hävitati,” kõneles Kersti Aasmets.

Vaeküla koolis on saanud põhikooli lõputunnistuse 806 noort inimest, välja on antud 287 kutsetunnistust.

Uuest õppeaastast jätkab Vaeküla kool hariduse andmist Näpil õppetööks kohandatavas kontorihoones ning Vinni-Pajusti gümnaasiumi ruumides.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles