Lunapark võttis Tapa jalgpalluritelt koduseinte toetuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa staadionil sellel hooajal jalgpalli mängimine võib olla ohtlik tervisele.
Tapa staadionil sellel hooajal jalgpalli mängimine võib olla ohtlik tervisele. Foto: Aleksei Kronberg

Tšehhi lunapargi raskeveokid rikkusid atraktsioone Tapa staadionile transportides jalgpallimuru ja Tapa jalgpallurid peavad seetõttu koduväljakul mängimisest loobuma.



Tapa abivallavanema Andrus Freienthali sõnul pöördusid Tšehhi lunapargi esindajad vallavalitsuse poole taotlusega Tapale tulla.
“Arutasime seda puhkusel oleva vallavanemaga ja vallavalitsus andis avaliku ürituse loa, kaalusime ka kohta, kus lõbustuspark üles panna, ja kuna muusikakooli kõrval olevas pargis käivad trassiehitustööd ja sinna on raskendatud ligipääs, pakkusime neile võimalust atraktsioonid Tapa staadionil üles panna,” rääkis Freienthal.

Lunapargi maaletooja OÜ Lanirise esindaja Andres Purve sõnul oli nende huvi atraktsioonid kesklinnas püsti panna. “Soovisime kesklinna pargis tegutseda, kuid suurte veokitega liikumine on sealkandis praegu raskendatud ja seetõttu pakkus linnavalitsus meile välja staadioni,” kõneles Purve.

Läinud nädala alguses maha sadanud vihm tegi aga Tapa staadioni murukatte hapraks ja lunapargi veokid sõitsid staadionimurule sügavad vaod sisse.

Atraktsioone hakati üles panema kesknädalal ja seetõttu olid Tapa Spordiklubi jalgpallurid sunnitud oma kolmapäevase mängu pidama koduväljaku asemel Vinni jalgpallistaadionil.

Abivallavanem Andrus Freienthal lisas, et vallavalitsus lähtus avaliku ürituse korraldamise loa andmisel sellest, et Tapa on suhteliselt väike linn ja vallavalitsus soovib pakkuda Tapa noorematele elanikele mõnusaid elamusi. “Atraktsioonide paigutamise ja veoga ning külastajate käimisega staadionil saab muru kindlasti kahjustada, aga ma rõhutan, et see on ajutine. Staadion tagastatakse Tapa vallale korrastatud kujul,” lubas Freienthal.

Rakvere spordikeskuse direktor Erich Petrovits oli hämmingus, kuidas üldse suured veoautod staadionile lubati, ja arvas, et jalgpalliplatsi taastamiseks kulub väga kaua aega.

“Tapa staadion väga korralik jalgpalliplats ei ole, aga mänge seal peetakse, kuid minu jaoks on täiesti mõistetamatu, kuidas anti luba suurte autodega palliplatsile sõita,” ütles Petrovits, kes lisas, et vallajuhid võiksid enne otsustamist ka veidi mõtelda.

Rakvere staadioni pallimuru sai kannatada kaks aastat tagasi meeste tantsupeo ajal ning Petrovitsi sõnul kulus rikutud muru taastamisele terve aasta, ehk pisut enamgi.

“Ei saa rääkida staadioni korrastatud kujul tagastamisest, sest jalgpalli seal tänavu kindlasti enam mängida ei saa, võib-olla järgmiseks aastaks saab platsi sellisesse korda, et mängijad väljaku kehva seisukorra pärast vigastusi ei peaks pelgama,” kõneles Erich Petrovits, lisades, et asja juures on eriti kurb see, et jalgpallihooaeg on alles poole peal.

Tapa Spordiklubi jalgpalluritel tuleb oma olulised kohtumised pidada lähiümbruse staadionitel, mis tähendab ühelt poolt lisakulu, teisalt ka koduseinte toetuse puudumist. Noored tapalased saavad aga kuni pühapäevani Tšehhi lunaparki külastada ja sportimise asemel suhkruvatti nosida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles