Laekvere vallavõim hoiab kokku enda arvelt

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laekvere vallavolikogu istung.
Laekvere vallavolikogu istung. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Laekvere vallavolikogu võttis teisipäevasel erakorralisel istungil vastu tänavuse eelarve, mille suurus on ligi 24 miljonit krooni.


"See on 5,5 miljonit krooni väiksem kui mullu, arvestades meie eelarve mahtu, on see väga suur langus," sõnas vo­likogu esimees Margo Klaasmägi.



Kui nädal varem peetud istungil, kus oli kavas vastu võtta ka eelarve, ei olnud volikogu nõus oma liikmetele istungitel osalemise eest makstavat tasu kaotama, siis teisipäeval hääletati otsuse poolt ühel häälel. Samuti ei saa volikogu esimees enam 5000kroonist kuutasu. Hüvitisi ei maksta alates 1. aprillist.



Klaasmägi selgitas, et algselt oli planeeritud volikogu liikmetele istungitel osalemise eest makstavate hüvitiste kaotamine tagasiulatuvalt 1. jaanuarist.



"See tekitas aga natuke segadust, sest mina volikogu esimehena olin aasta esimeste kuude eest tasu juba kätte saanud. Volikogu liikmed, kellele on hüvitisi makstud kvartaal­selt või kord poolaastas, aga mitte. Nii tekkis küsimus, miks liikme hüvitis kaob tagasiulatuvalt, esimehe kuutasu aga 1. aprillist," rääkis Klaasmägi, kes on ise samuti selle poolt, et tuleb järgida võrdse kohtlemise printsiipi.



Et aga volikogu liikmed oma tasu äravõtmise poolt siis ei hääletanud, tundus neile ebaõiglane ka esimehe kuuhüvitise kaotamine.



"Püüdsime leida eelmisel istungil variante, kuidas kulusid kokku hoida, kuid kokkulepet ei saavutatud. Otsustasime võtta nädala mõtlemisaega ja nii jäi eelarve vastuvõtmine viimasele päevale," sõnas Klaasmägi, täpsustades, et volikogu esimehe ja liikmete tasude kaotamisega hoitakse tänavu kokku 90 000 krooni.



"Kui on ikka rasked ajad, ei tuleks eeskuju anda mitte ainult sõnades, vaid ka tegudes. Kui peame mujalt kärpima, siis on loomulik, et teeme seda iseendagi arvelt," rõhutas Klaasmägi.



Juba varem kaotati vallava­lit­suse liikmete hüvitised.


Laekvere eelarve tuludest üle poole suunatakse haridusse.



Suuremad investeeringud tehakse pooleliolevate renoveerimistööde lõpetamisse Muuga põhikoolis ning seal tuletõrje signalisatsiooni paigaldamisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles