Tapal algas reservõppekogunemine

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservväelased on kandnud mitmeid mundreid.
Reservväelased on kandnud mitmeid mundreid. Foto: Teet Suur

Tapal algas esmaspäeval Ämari lennubaasi õhutõrjekahuripatareile kahenädalane reservõppekogunemine, mille eesmärk on harjutada reservväelaste tegutsemist oma üksuse koosseisus.


Õppusest võtab osa 78 reservväelast, kellest enamik on läbinud ajateenistuse Õhutõrjedivisjonis aastatel 1996-1999, kirjutas uudisteagentuur BNS.

Õhutõrjepataljoni ülema major Mati Tikerpuu sõnul on tegemist on ligi kümme aastat tagasi ajateenistuses käinutega, mistõttu alustatakse õppust välioskuste ja relva käsitlemise meelde tuletamisest. "Sealt lähme edasi erialaste oskustega: kahur, tuletegevus kahuriga, sidemehed õpivad sidevahendeid, seejärel jõuame meeskonnaõppe juurde," lausus Tikerpuu uudisteagentuurile BNS.

Reservõppekogunemine kulmineerub taktikaharjutusega patarei koosseisus, mis korraldatakse Ämari lennubaasi lähistel.

Õppus lõpeb 23. aprillil õhutõrjekahuri ZU 23-2 lahinglaskmistega kaitseväe keskpolügoonil. Õhutõrjekahuri põhirelvast lastakse maasihtmärke ning abirelvast õhusihtmärke.

Sellel aastal kutsutakse kaitseväe ja kaitseliidu õppekogunemistele ligi neli tuhat reservväelast. Arvuliselt suurima õppekogunemise korraldab juunis Lõuna kaitseringkond, kui tuhatkond reservväelast harjutavad jalaväepataljoni koosseisus Lõuna-Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles