Vihula valda juhib Madis Praks

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihula vallavanem Madis Praks.
Vihula vallavanem Madis Praks. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Eraärisse suunduva Priit Pramanni asemel asub Vihula vallavanema kohale senine abivallavanem Madis Praks, kes peab oluliseks praegu pooleli olevate tööde jätkamist.


Vihula vallavolikogu möödunud neljapäevasel istungil vabastati ametist üle kolme aasta Vihula vallavanemana töötanud Priit Pramann, kelle töö jätkajaks esitati üks kandidaat, senine reformierakondlasest abivallavanem Madis Praks, kes salajasel hääletusel kogus 15 häälest 14.


Uus vallavanem tänas volikogu usalduse eest ning avaldas lootust, et selle poole aasta jooksul, mis on jäänud järgmiste kohalike valimisteni, jätkub konstruktiivne koostöö val­lavalitsuse ja vallavolikogu vahel, sest on selge, et järele jäänud aeg tuleb raske.

"Pooleli olevaid töid peab jät­kama, ega uut jalgratast pole mõtet leiutada. Tänane majandusseis ja eelarve väga suuri mõttelende ei võimalda," lau­sus vallavanem.
Seetõttu peabki ta oluliseks Võsupere lasteaia-külamaja ehi­tuseks KOIT-kavast raha saamist. Kahtlemata on tähtsad Võsu kesk­osa ja koolistaadioni planeering ning koostöös maavalitsusega tehtav Lääne-Viru ran­naalade teemaplaneering. Kõigi nende töödega on vaja edasi minna, samas säilitada asutused ja infrastruktuur. "Et eelarve kärpimise käigus midagi kao­tada ei saaks," märkis Praks.

Vallavoliko­gu esimees Ain Välba ütles, et voli­kogu lootu­sed uuele vallavanemale on suured ja põhjendatud, sest Madis Praksil on kümneaastane kogemus omavalitsuse töös, ta oskab juhtida meeskon­da ning on tegutsenud eraettevõtluses, seega majandustaustaga.

"Madis valda jagab, ja kui ta midagi lubab, siis teeb ta selle kindlasti ära. Sellist meest meil vaja ongi," rõhutas Väl­ba.

Vallavanemaks saamise tõttu ei kavatse Madis Praks jätta siiski tegu­tsemist Kuusalu vallavalitsuse liikmena. "Olen lu­ba­nud, et vähendan seal tööd, aga ma ei jäta se­da," üt­les ta.

Praks oli enne Vihu­la val­da töö­le asu­mist ametis Loksa vallavanemana. Vihula valla praeguseks endine vallavanem Priit Pra­mann jätkab tööd erasektoris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles