Krambambuli tuleb tänavu laululahinguga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krambambuli lahutamatu osa - Kreutzwaldi pesemine.
Krambambuli lahutamatu osa - Kreutzwaldi pesemine. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Krambambuli on kolme Lääne-Virumaal asuva kõrgkooli ühisüritus, mis sai alguse 2002. aastal. Korraldamises osalevad Tallinna ülikooli Rakvere kolledži, Lääne-Viru rakenduskõrgkooli ja Mainori kõrgkooli Rakvere õppekeskuse üliõpilased, kuid üritus on mõeldud kõigile, nii praegustele, endistele erinevate kõrgkoolide tudengitele kui linnarahvale.


Üritus toimub igal aastal 30. aprillil, siis kui tähistatakse volbriööd.



Traditsiooni kohaselt kogunetakse ka sel aastal Friedrich Reinhold Kreutzwaldi ausamba juurde, kus on sõnavõtud, lauldakse üliõpilashümni "Gaudeamus" ning pestakse vahuveiniga lauluisa büsti. Seejärel seatakse ennast valmis rongkäiguks ning suundutakse peopaika.



Sel aastal peetakse pidu Inglise Pubi aias, nagu tavaks on saanud, valmistatakse Krambambuli jooki ja korraldatakse oksjon. Oksjonil kogutud raha läheb eespool nimetatud kõrgkoolide kolmele aktiivsele üliõpilasele.



Uue osana toimub sel aastal "Laululahing". Laulud saadakse teada päeval. Saateks ja tantsuks mängim ansambel Vana Kallim.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles