Lääne-Virumaa ootab üha rohkem Madalmaade turiste

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti riikide boks Hollandi turismimessil. Paremal Monika Sooneste.
Balti riikide boks Hollandi turismimessil. Paremal Monika Sooneste. Foto: Erakogu

MTÜ Lääne-Viru Turism osaleb sel nädalal Hollandi linnas Utrechtis toimuval rahvusvahelisel turismimessil Vakantie­beurs.

“Messil osaletakse juba kolmandat korda ning see on kaasa toonud ka reaalselt Madalmaadest Lääne-Virumaale saabuvate turistide, sealhulgas hollandlaste arvu suurenemise,” märkis MTÜ Lääne-Viru Turism juhatuse liige Monika Sooneste ja viitas, et Eesti statistikaameti andmetel oli Lääne-Virumaal majutatud 2010. aastal 233, 2011. a 409 ja 2012. a 404 Madalmaade turisti.

Sooneste sõnul on turismimess Vakantiebeurs väga tulus investeering, kuna hollandlaste jaoks on mess suviste reiside planeerimise osaks, sihtkohad valitakse välja juba aasta alguses ja tihti just pärast messikülastust.

2012. aastal osales messil 126 551 külastajat. Messil on vaba põrandapinda 26 046 m2 ning eksponente sellel 1404. Kuna hollandlastele on Eesti tuntud eelkõige osana Baltikumist, siis Lääne-Viru Turismi initsiatiivil koonduti üle mitme aasta taas ühisele Balti riikide pinnale, kokku 56 m2 suurusele alale.

Monika Sooneste ütles, et Lääne-Virumaa messilauas sõlmiti juba esimese osalemispäeva jooksul üle kümne uue tööalase kontakti ning kohtuti ka paljude reisikorraldajate ja ajakirjanikega, kellega eelnevatel aastatel on tekkinud tihedam kontakt.

Messiboksi külastas ka Eesti suursaadik Hollandis Peep Jahilo. Lääne-Virumaa tõmbenumbriteks Hollandi turul on eelkõige Lahemaa rahvuspark kui loodusturistide lemmiksihtkoht ning Rakvere linn oma keskaegse linnusega.

Eelmisel aastal korraldas MTÜ Lääne-Viru Turism Lääne-Virumaale ka Hollandi ajakirjanike tutvumisreisi, mille järel ilmusid kaks meie piirkonda tutvustavat artiklit. Tänavu kevadel püüavad läänevirulased tähelepanu fotokonkursiga, kus hollandlased, kes on käinud Eestis, võivad saata looduspuhkust propageerivasse veebi oma fotosid Eesti loodusest. Samuti tehakse reklaami ja ilmub artikkel sealses ajakirjanduses.

MTÜ Lääne-Viru Turism on maakonnas turismi arengu nimel aktiivselt tegutsevate füüsiliste ja juriidiliste isikute vabatahtlik ühendus. Lääne-Virumaad esindavad rahvusvahelisel turismimessil Vakantiebeurs Lääne-Viru Turismi juhatuse esimees Monika Sooneste ja juhatuse liige Ülle Roodvee.

Messil osalemine toimub projekti “Virumaa tuntuks rahvusvahelistel turgudel” raames ning saab teoks tänu EASi turismiturunduse meetmele avalikule ja kolmandale sektorile, mida kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond. Lisaks on projekti kaasfinantseerijad Haljala, Kadrina, Sõmeru, Tamsalu, Vihula ja Väike-Maarja vald, Kunda linn ning Lääne-Viru maavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles