Virumaal algasid rabahanede rüüsteretked tärkavatele viljapõldudele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haned teevad põllul ja põllumehe taskus puhta töö.
Haned teevad põllul ja põllumehe taskus puhta töö. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja.

Virumaa põllud on taas üles leidnud kümned tuhanded rabahaned, kes toituvad tärkavatest viljavõrsetest, tekitades põllumehele olulist kahju.


Kolmapäeva hommikul maiustas JK Otsa Talu OÜ talirukkipõllul Tamsalu vallas Sääsel paari tuhande pealine linnukari. JK Otsa Talu perefirma asutaja Jaan Kiisk rääkis, et linnud ei söö üksnes tärkavat orast, vaid nokivad ka paari sentimeetri sügavusest vast külvatud viljateri.

Rakvere valla Veltsi kandi põllumees Aimur Illison ütles, et haneparvede söögiretked põldudele on tema kodukandis viimastel päevadel muutunud sagedaseks.

Väike-Maarja valla Uuetoa talu peremehe Jaak Läänemetsa sõnul teevad rabahaned kõige suuremat laastamistööd tavaliselt Assamalla ümbruses, kuna seal tekivad kevaditi karstialale järved, mis linde omakorda ligi tõmbavad.

Jaan Kiisk lisas, et viimase kolme aastaga on tema majandatavatel põldudel teinud suurte haneparvede söögiretked kahju hinnanguliselt veerand miljoni krooni ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles