Mõttetalgutele on registreerunud üle 4500 inimese

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Reedel kodanikualgatuse korras toimuvateks mõttetalguteks Teeme Ära Minu Eesti on teisipäeva pärastlõuna seisuga registreerunud üle 4500 inimese.



Mõttetalgute kommunikatsioonijuht Anneli Ohvril ütles BNS-ile, et andmebaasis on teisipäevase seisuga 4510 registreerunut, kuid paljud inimesed on end kojavanemate juures otse registreerinud ning nemad üldises andmebaasis praegu ei kajastu. Teisipäevase seisuga on üle Eesti moodustatud 517 mõttekoda.

Mõttetalgutele registreerumine on viimase nädala jooksul oluliselt hoogustunud. Eelmise nädala teisipäeval oli andmebaasis 2160 registreerunut ning moodustatud 485 mõttekoda.

Ohvril märkis, et lisaks tavalistele mõttekodadele on 1. mail võimalik osaleda virtuaalsetes mõttekodades, kus osalejate arv on piiramatu.

Registreeruda saab internetis aadressil www.minueesti.ee ja raamatukogudes üle Eesti.

Eesti Televisioon näitab 1. mail kahel kanalil, kuidas edenevad Minu Eesti mõttetalgud eri paigus. Vabariigi Presidendi tervitus jõuab sel päeval ETV, ETV2-e ja Vikerraadio eetrisse kell 10.25.

Kell 10.30 algab ETV-s saade "Vabariigi kodanikud. Minu Eesti" Aarne Rannamäe juhtimisel. Arutletakse kodanikualgatuse üle ja tehakse otselülitusi kuude mõttekotta, kus toimuvat vahendavad reporterid - Tartus Priit Rajalo, Põltsamaal Olev Kenk, Paldiskis Anne Raiste, Narvas Mart Linnart, Viljandis Johannes Tralla ja Käinas Astrid Kannel. Õhtuses saates "Vabariigi kodanikud" kell 20.05 tehakse päevast kokkuvõte ja vaadatakse tulevikku.

ETV2-e saatepäev jätkub pärast presidendi tervitust otselülitustega seitsmesse Eestimaa mõttekotta, kell 10.30-14.30. Aivi Parijõe vahendusel jõutakse lisaks kuuele ülejäänud paigale ka Jõhvi.
ETV ja ETV2-e ülekandeid saab jälgida ka internetis, aadressil www.etv.ee/otse.

Vikerraadio hoiab samuti kuulajaid mõttetalgutega kursis. Kell 10.05 algavas "Huvitaja" saates võetakse ühendust mitme mõttekojaga. Saatejuht on Krista Taim. Kell 12.15 algava saate "Uudis+" juhid Lauri Varik ja Arp Müller käivad Tartus toimuvatel mõttetalgutel ja räägivad eestvedajatega hetkeseisust.

Raadio 4-s jälgivad päeva jooksul mõttetalgute käiku Artur Aukon ja Andrian Tšeremenin. Kõlanud ideedest räägib 21. mail eetrisse jõudev saade "Ideepank", mis jätkub ka sügisel, kuni novembrini.

Saate toimetajail Ildar Nisametdinovil ja Ilja Banil on kavas kajastada eeskätt neid mõtteid, mis öeldakse välja väiksemates kohtades. Räägitakse kohapealsete eestvedajatega ning uuritakse, milline on ideede edasine käekäik ja kuidas neid kavatsetakse ellu viia. Saated on eetris üle nädala neljapäeviti kell 11.10, kordus kell 20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles