Jõhvi ja Narva elanikud joovad liiga radioaktiivset vett

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Kümnetes Eesti asumites ja linnades, osaliselt ka Tallinnas, joovad inimesed sätestatud normidest kõrgema radiatsioonitasemega põhjavett, millel on oht põhjustada tõsiseid terviserikkeid, kirjutab

Eesti Päevaleht

.


Probleemsed piirkonnad saavad oma joogivee kambriumi-vendi veekompleksist, mis varustab muu hulgas Haapsalut, Jõhvit ja Narvat, Tallinna piirkondadest aga Nõmmet, Piritat, Tiskret ja Harkut.

Praegu viiakse tervisekaitseinspektsiooni ja sotsiaalministeeriumi juhtimisel ellu Eesti-Itaalia partnerlusprojekti "Radionukliidide hindamine põhjavees ja sellega seotud terviseriskid", mida rahastab Euroopa Komisjon ja mille töörühma kuuluvad Eesti eri asutuste spetsialistid, rahvusvaheliseks koostööpartneriks on Vahemere Geomorfoloogia Keskus.

„Radionukliide sisaldava joogivee mõju inimese tervisele on stohhastiline ja seega võib see põhjustada pahaloomulisi kasvajaid," selgitas ütles tervisekaitseinspektsiooni veeohutuse peaspetsialist Küllike Birk.

Projekti tulemusel peaks selguma, kui suured on kambriumi-vendi veekompleksiga seotud ohud ja mida tuleks nende vähendamiseks ette võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles