Suurem osa mõttetalgute tulemustest on kantud ideepanka

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ideepank
Ideepank Foto: www.minueesti.ee

Kodanikualgatuse korras 1. mail toimunud mõttetalgute vestlusringides väljakäidud ideedest on 3676 kantud ideepanka, viimased sissekanded teevad talgujuhid lähiajal.


Mõttetalgutel hindas iga vestlusring arutelust kokkuvõtte tegemisel, mida saavad osalejad väljapakutud ideede teostamiseks ise ära teha ja mida koos teistega ja, eraldi tehti ettepanekud riigi tasandil elluviimiseks, teatas mõttetalgute pressiesindaja Anneli Ohvril.

Internetiaadressil http://www.minueesti.ee/minueesti/ideabank on võimalik kõigil soovijatel sisestatud tulemustega tutvuda, neid kommenteerida ja pakkuda abi konkreetsemate ideede teostamisel.

Mõttetalgute toimkond aitab kaasa ideede elluviimisele asjatundjate kaasamisega. Teisipäeval toimub esimene infokohtumine asjatundjatega erinevatelt elualadelt, kelle rolliks saab järgnevatel nädalatel kommenteerida ideepanka kantud ideid ja anda nõu ideede elluviimiseks.

Samuti koondab mõttetalgute analüüsitoimkond laiema kandepinnaga ideid suuremateks ideeperekondadeks, et nende teemade eestvedajad kutsuda järelmõttetalgutele ühiselt konkreetsemaid ideid ja tegevusi välja mõtlema.

Mõttetalgutel osales 1. mail üle 11 000 inimese.

Neile lisandub 1264 inimest üle Eesti, kes mõtlesid omaalgatuslikes ehk siis ametliku talgujuhita mõttekodades.

Samuti on korraldajad saanud teateid mitmetest registreerimata mõttekodadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles