Juhtkiri: Tegude aeg

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haamer..
Haamer.. Foto: Tiina Kõrtsini / SL Õhtuleht.

Tänavused mõttetalgud on möödas, kui suur nende mõju on, näitab aeg. Kui vaadata, kui palju on toetajaid ja kommenteerijaid Lääne-Virumaa mõttekodades sündinud ideedele, siis neid on üsna napilt. Tehti ära suur mõttetöö, kanti mõttepanka ja edasi ...?


Edaspidi võib jääda nimetatud veebileht sumbunud keskkonnaks või areneda nii mõtete kui tegude näol. Igatahes tasub sinna pilk heita.

Muigama võivad panna ideed tõsta rahvaarvu hiinlaste sissetoomise abil või korraldada väikelinna pargis oleva inetu kuju eemaldamiseks selle viimine mõne vabatahtliku kodaniku aeda. Kuid ometi leidub seal küllaga tõsiseltvõetavaid ettepanekuid.

Kumab läbi mure oma kogukonna pärast. Mitme teema juures nähakse lahendust isikliku elu sidumisel n-ö ühiskondliku töö­ga ning laste ja noorte kaasamisega.

On tehtud ettepanekuid propageerida osalemist volikogu istungitel, lüüa aktiivselt kaasa valla elu määravate küsimuste arutamisel. Et igal külal oleks oma vanem ja et kohalikku elu ikka edendataks. Näiteks on mõte Kadrina rahvaülikoolist, mis toimuks õpitubade-vestlusringide vormis.

Samuti on mitu vihjet käinud omavalitsuste kodulehtede pihta. Mõni neist on täna toimiv, teine ainult formaalsuse pärast.


Miks mitte ei võiks koduleht olla koht, kuhu ka valla elanik saaks infot ja kommen­taare sisestada. Või miks ei võiks saata teavet operatiivselt kõigi soovi avaldanud elanike meilile.

"Kui külas on kas või üks inter­neti ühendus, saab küla kontaktisik info üles panna infotahvlile," on kirjas pangas.


Roelasse teede ja matkaradade äärde saaks prügikastid talgute korras lihtsaid anumaid meisterdades, kui appi tuleks kooli tööõpetuse õpetaja. "Teha auamet - kes vastutab, et see asi saaks tehtud ning toimiks," märgitakse seejuures.

Pangas on ideid ka selle kohta, kuidas säilitada autolahvkad ja kuidas muuta isadust popiks. Öeldakse, et mõeldud-tehtud, loodame siis ...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles