President Toomas Hendrik Ilves külastas suurõppust Kevadtorm

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves külastas Simunas asuvat kaitsejõudude suurõppuse Kevadtorm staapi.
President Toomas Hendrik Ilves külastas Simunas asuvat kaitsejõudude suurõppuse Kevadtorm staapi. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eile pärastlõunal külastas president Toomas Hendrik Ilves Simunas asuvat kaitsejõudude suurõppuse Kevadtorm staapi, kust ta suundus näidislahingut vaatama.


Ilves, kes on ka riigikaitse kõrgeim juht, tutvus kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneotsa saatel õppuste käiguga, külastas lahingupositsioone ja juhtimisstaape, kohtus ohvitseride ja ajateenijatega.



"Kaitseväelaste professionaalsus on muljetavaldav," ütles president. "Kevadtorm on näide kaitsejõudude arengust ning samal ajal on see lõpueksamiks ajateenijatele."



Riigipea nentis, et Eesti riigikaitse toetub kahele kindlale alustalale - esmasele iseseisvale kaitsevõimele ning kollektiivkaitsele, mis on meie NATO liitlaste ühine tegevus Eesti vastastikusel abistamisel sõjalise ohu korral.



"Nii kindlustab Eesti kaitsevõimet kogu ühiskonda hõlmav riigikaitsesüsteem, mis haarab riigi sõjalist, kodaniku-, majanduslikku, sotsiaalset ja psühholoogilist kaitset," lisas ta.

Reedel pidi õppust külastama ka peaminister Andrus Ansip, kes jäi aga valitsuskriisi puhkemise tõttu Tallinnasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles