Narva alla tuleb võimas õlitehas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikaevandus.
Põlevkivikaevandus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Vähem kui paari tuhande elanikuga Vaivara valda ootavad lähiaastatel ees miljardilised investeeringud, sest Eesti Energia rajab sinna võimsa põlevkiviõlitehase ja uued energiaplokid, kirjutab

Põhjarannik

.


Eesti Elektrijaama ja selle juurde rajatavasse õlitehasesse investeerib Eesti Energia lähiaastatel miljardeid kroone.

Eesti Energia nõukogu tegi neljapäeva õhtul kaks Ida-Virumaa jaoks väga tähtsat ja ammuoodatud otsust. Juba sel aastal algab Eesti Elektrijaama juures kolm miljardit krooni maksva õlitehase ehitus. Samuti korraldatakse hange kuni kahe uue keevkihttehnoloogial töötava põlevkivi kasutava energiaploki rajamiseks.

2011. aastal valmiv tehas vajab aastas ligemale 2,3 miljonit tonni põlevkivi ning toodab sellest 290 000 tonni põlevkiviõli ja 75 miljonit kuupmeetrit elektritootmises kasutatavat uttegaasi.

Kahe uue energiaploki planeeritav koguvõimsus on kuni 800 megavatti ning esimese ploki ehitus peaks algama järgmisel aastal ja kestma kuni 2015. aastani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles