Narvas tuleb piiriületust üle nädala oodata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaale pääsu ootavate veokite järjekord Luhamaa piiripunktis.
Venemaale pääsu ootavate veokite järjekord Luhamaa piiripunktis. Foto: Sille Annuk.

Venemaale pääsu ootavate veokite järjekord Narvas on jõudsalt kasvanud ning veokijuhid peavad edasipääsu üle nädala ootama.



Maksu- ja tolliameti andmeil oli pühapäeva hommikul Narvas järjekorras 470 veokit, nende ooteaeg on ligi kaheksa ööpäeva.

Veel neljapäeval oli Narvas ootamas 282 veokit.
Kergem on olukord Kagu-Eestis, kus oodata tuleb vaid kolm ööpäeva.

Luhamaal ootas pühapäeval 148 ning Koidulas 118 veokit.
Veokijärjekorrad Eesti, Soome ja Läti piiril Venemaaga tekkisid 2006. aasta suvel, kui toonane riigipea Vladimir Putin nõudis tolli tõhusamat tööd. Järjekorrad on kord suurenenud, kord vähenenud. 2006. aasta augustis ja novembris seisis Narvas üle 500 veoki. Sel ajal tuli piiriületust oodata üle nädala ning juhid korraldasid protestiaktsioone.

Venemaa lubas korduvalt, sealhulgas Euroopa Liidu tasandil probleemi lahendada, kuid pole suutnud seda teha.

Mullu jõulude ajal veokijärjekorrad küll kadusid, sest Venemaal algas pikk aastavahetuse püha ja suurem osa ettevõtteid ei töötanud. Ühtlasi mõjutas olukorda piiril kaubavoogude vähenemine üldise majandussurutise tõttu. Kevadel hakkasid piirijärjekorrad siiski taas kasvama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles