Koolide remont käib suvel, sügisel ja talvelgi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere muusikakoolis käivad tööd praegu suure hooga.
Rakvere muusikakoolis käivad tööd praegu suure hooga. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Suvel alanud koolimajade remont ähvardab mõnes koolis jätkuda ka õppeaasta kestel.


Lääne-Virumaa neli suuremat kooli, kus ehitustöid tehakse, on Rakvere reaalgümnaasium, Rakvere muusikakool, Tapa gümnaasium ja Vinni-Pajusti gümnaasium.

Vinni-Pajusti gümnaasium tegeleb alles riigihanke pakkumiste läbivaatamisega. Praegu ei tea Vinni vallavanem Toomas Väinaste ehitustööde maksumust ega täpsemat kestust.

Plaanis on renoveerimine korraldada nii, et see õppetööd võimalikult vähe segaks.

"Ilmselt tehakse tööd aasta läbi, väljavahetamist vajavad aknad ja ventilatsioonisüsteem, osa vee- ja kanalisat­sioonitorus­tikku," rääkis Väi­naste Vinni-Pajusti gümnaasiumi koolihoonet ootavatest töödest.

Muusikakooliga graafikus

Rakvere linnapea Andres Jaadla kiitis ASi Viru Ehitus töötajaid: "Ehitajad toimetavad ja tööd lähevad plaanikohaselt."

Rakvere muusikakooli hoone juures on välistööd lõppenud, sise- ja haljastustööd kestavad 1. oktoobrini.

Muusikakooli renoveerimiseks kulub umbes 4,8 miljonit krooni, lisaks ASile Viru Ehitus töötab muusikakooli renoveerimisel ka OÜ K-Katus.

Samas ei ole asjad hästi läinud reaalgümnaasiumi jaoks.

Rakvere reaalgümnaasiumi juurdeehituse ehitamiseks parima pakkumise teinud Kaamos Ehitus OÜ on võtnud oma pakkumise tagasi ja Rakvere linnavalitsus kuulutanud parimaks pakkujaks Facio Ehituse ASi.

Ehitustööd peaksid algama septembris, praegu kestab veel pakkumise vaidlustusaeg. "Meie suurim mure on ehitusgraafiku sobitamine õppeajaga," ütles Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev.

Tapa gümnaasiumi renoveerimistööd hõlmavad kaht objekti: gümnaasiumi õppehoonet ja kooli staadioni.

Staadioni renoveerimine loodetakse lõpetada septembri lõpuks ja see läheb maksma 4 411 802 krooni, ehitusega tegeleb Facio Ehituse AS.

Õppehoone renoveerimistööd tehakse kolmes etapis: I etapp hõlmab klassiruumide remonti ja lõpeb septembri alguseks; II etapp on fassaaditööd, millega tahetakse lõpule jõuda enne külmade tulekut, ja III etapp on koridoride remont, mis viiakse läbi järgmise suve jooksul.

Kogu õppehoone remont läheb maksma hinnanguliselt 8 106 230 krooni, töid teeb Koger ja Partnerid.

Renoveeritavad mõisakoolid

Kiltsi mõisas tegutseb Kiltsi põhikool, mõisa remonditööd peaks lõpule jõudma 31. augustiks. Mõisakooli renoveerimise projekti rahastavad Norra ja EMP finantsmehhanism. Projekti kogumaht on 21,3 miljonit krooni, toetuse suurus 18,1 miljonit krooni.

Projekti eesmärk on mõisa peahoone renoveerimine ja seeläbi Kiltsi kooli ja lasteaia edasikestmine, lisaeesmärgiks on A. J. Krusen­sterni muuseumi rajamine.

Ain Tiivas, Viru-Nigula vallavolikogu esimees ütles, et Viru-Nigula vald sai tänavu Norra ja EMP finantsmehhanismidest 9,7 miljonit krooni Vasta mõisakooli remondiks.

Sellele summale lisandub veel valla omaosalus. Praegu ehitustööd käivad. Täiesti uus tuleb Vasta kooli algklasside maja.

Ka mõisakooli fassaad tehakse korda, maja ette rajatakse korralik kõnnitee. Kõik tööd, välja arvatud tõllakuuri katuse väljavahetamine, on plaanis lõpetada enne 1. septembrit.

Tööd on kooskõlastatud muinsuskaitseametiga.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles