Tudu triatloni valitses tänavu Tamsalu meeste trio

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudu triatlonil tuleb pärast ujumist kümmekond minutit pehmel rabamaastikul sumbata.
Tudu triatlonil tuleb pärast ujumist kümmekond minutit pehmel rabamaastikul sumbata. Foto: Ave-Katri Pargi

Läinud laupäeval peetud 21. Tudu triatloni võitis kolmandat aastat järjest tamsalulane Meelis Veilberg, naistest oli kiireim Rita Toome Vinnist, kohalikest täiskasvanutest võidutses Kaldi Roost, naistest Helina Muruvee.

Kogenud spordimehel Meelis Veilbergil kulus omalaadsel Tudu triatlonil raja - km ujumist üle Tudu järve, 2,5 km rabajooksu, 17 km rattasõitu, 5 km jooksu - läbimiseks aega nii nagu mullugi ühe tunni ja kümne minuti ümber.

Teisena jõudis Tudu parki külarahvast ääristatud finišikoridori Meelise vennas Ago Veil­berg (aeg 1.12.15,0) ning kolmandana pikamaasuusatajana tuntud Ulvar Pavlov (1.13.11,0).
"Pingutasin eeldatava võitja, Tabasalu triatloniklubi mehe Urmas Utari hirmus nii mis kole, aga tuleb välja, et teda polnudki mu kannul, tervitas hoopis raja äärest," oli Meelis Veilberg ühtaegu rõõmus ja nõutu.

Urmas Utar oli avaetapil teisena veest välja tulles võtnud rabajooksuks veidi vale suuna ning kaotanud ekseldes ja hõigete abil teed otsides nii palju aega, et otsustas võistluse pooleli jätta.

"Rada oleks võinud paremini tähistatud olla," poetas mees, kui oli rabasse võistlusele kaasa elama tulnud Virumaa Teataja abiga õige tee soomätaste vahel jalge alla saanud.
Tudu triatlonile tublisti vürtsi lisav 2,5 km pikkune rabajooks järvest rattaetapi alguseni võib aga võistluse ühe korraldaja Uno Muruvee sõnul Tudu triatlonile üldse saatuslikuks saada, sest keskkonnakaitse spetsialistid ei taha lubada selles piirkonnas nii intensiivset sumpamist.

"Peame mõtlema uuendustele, mõnd varianti oleme kaalunud, näiteks laudteed mööda väljajooksu," nentis Muruvee.

"Väga hea võistlus, hästi korraldatud, isevärki rada, tore austamisõhtu, kus kõik saavad auhinna," loetles Meelis Veilberg Tudu triatloni plusse, soovides nii nagu teisedki võistlejad kõigest hingest selle pika ajalooga vahva jõuproovi jätkumist tulevikuski.

Kohalikest Tudu küla sportlastest teenis esikoha Kaldi Roost, kes lõpetas 18. kohal, teine oli maadleja Siim Mäe (üldarvestuses 21.) ning kolmas Lauri Saapar (27. koht). Kohalikest naisvõistlejatest sai esikoha Helina Muruvee, teise koha pälvis Tuule Sireli Mäe.
Naiste konkurentsis oli võidukas 29ndana lõpetanud Rita Toome Vinnist, 31. koha saanud Kairi Schmidt (Viru SK) oli teine ning Riika Ploompuu (Hansa SK) kolmas.
Kokku oli võistlejaid tänavusuvisele triatlonile tulnud Tudu kõrval Tamsalust, Rakverest, Haljalast, Jõhvist, Uhtnast, Kadrinast, Aserist, Vinnist, Püssist, Oonurmest, Näpilt, Tartust, Kuusalust, Väike-Maarjast, Suurupist ja isegi Leedust. Võistluse lõpetas 51 vaprat triat­leeti.

Tabloo
21. Tudu triatloni esikümme: 1. Meelis Veilberg (Tamsalu) 1.10.09,8; 2. Ago Veilberg (Tamsalu) 1.12.15,0; 3. Ulvar Pavlov (Tamsalu) 1.13.11,0; 4. Erkki Etverk (Rakvere) 1.16.21,1; 5. Avo Siilak (BC Haljala) 1.16,36,8; 6. Andres Pajo (Rakvere) 1.16,58,2; 7. Andrei Shkubel (Jõhvi/Viru JVP) 1.17,40,0; 8. Jaanus Bauman (Uhtna) 1.18.06,4; 9. Jaak Väärsi (RMK) 1.18,50,3; 10. Indrek Lepiksaar (Kadrina) 1.18,50,8.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles