Juhtkiri: Sügise võidukäik

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisrõõm.
Sügisrõõm. Foto: Corbis/Scanpix

Tänavu on septembri algus olnud üsna soe. Kes märgata oskab, võib kohati näha võilillegi veel õitsemas, kes seenel ja marjul armastavad käia, on enamasti rikkaliku saagi saanud.


Hea saak metsades ja põldudel on just see, mis tänavuse suve lõppu ja sügise algust iseloomustab ja annab omamoodi helgust ja lootust.



Sest kui aasta esimene pool tekitas inimestes palju negatiivseid emotsioone nii reaalse majandussurutise kui liigse sellest rääkimise tõttu, siis nüüd ollakse olukorraga ühest küljest ehk rohkem harjutud, teisalt nähakse ka paranemise märke.



Kaheksateist minutit pärast tänast südaööd algab ametlikult sügis. Kas sel aastal tuleb sügis meile millegi poolest teisiti?



Rakveres alustab supiköök, mille järgi on suurem vajadus kui varem. Kohalike omavalitsuste volikogude valimistel on tänavu valimisliitudes kandideerijaid rohkem kui varem.



Ehk märkame sel sügisel ka üksteist rohkem ja kui oma perel kartulit-õunu üle on, jagame heameelega teistelegi.

Kui aastaringis on sügise ülesanne valmistuda talviseks puhkuseks, siis enamasti inimene end sellesse rütmi tänapäeval sättima ei kipu.

Selmet auru maha võtta, lisab ta seda ainult juurde ja tagajärjeks on, et kui muu loodus elab täie rinnaga suvel, siis on inimene omadega nii läbi, et peab end kuu aega rannaliival kosutama ...

Aga nüüd, sügisel, nautigem looduse loomingut mitte üksnes sellest küljest, mida korjata-koguda saab, vaid ka lihtsalt, enda lõbuks.

Leidkem kas või pooltund, et argipäeval ilusa ilmaga sahistada pargiteel kirjudes lehtedes, pista taskusse läikivaid kastanimune ja tõrusid, millest hiljem koos lastega võib loomi meisterdada.

Looduses on imesid igal aastaajal - ka inimese jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles