Sõmeru vald: 15 liikmest kümme uut, uustulnuk on ka volikogu esimees

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maido Nõlvak.
Maido Nõlvak. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Maido Nõlvak pääses 28 häälega esimest korda elus kohaliku omavalitsuse volikogusse ning valiti kohe ka volikogu esimeheks.


Kui Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev tegi Ida-Eesti päästekeskuse koordinatsiooniteenistuse juhina töötavale Maido Nõlvakule ettepaneku kandideerida oma valimisliidu Üheskoos nimekirjas, oli mees nõus.



Ta on Sõmeru eluoluga kursis, asjatoimetustel kogu aeg silma peal hoidnud, teinud seal kodanikualgatuse korras tööd.



"Kuigi mul on palju muid tegemisi, lisaks põhitööle olen ka Rakvere Lions Clubi president, oma korteriühistu esimees, kuulun Lääne-Viru traumanõukogusse, tantsin Tarvanpääs, siis lõpuks, kes teeb, see jõuab," on Nõlvak veendunud.



"Kui valituks osutusin ja mulle pakuti võimalust volikogu juhtida, arutasin seda oma tööandjaga, perega ja teiste organisatsioonidega ning olin nõus. Mind motiveerib huvi uue asja vastu, see on eneseteostuse võimalus. Ehk olen ka natuke edev ja tahan proovida uutel aladel."



Enne nõusoleku andmist töötas Maido Nõlvak läbi seadused, mis volikogu tööd puudutavad.



"Midagi hirmsat ei ole, on kolm põhilist asja: esiteks olla kursis infoga, teiseks osata juhtida meeskonda ja kolmandaks osata juhtida istungit," loetles värske Sõmeru volikogu esimees, kes tunnistas, et suured eeldused tulevaseks omavalitsustööks on ta saanud tänasel töökohal päästekeskuses.



Nõlvak on viieaastase staažiga Sõmeru valla elanik, elanud Lääne-Virumaal üheksa aastat, pärit on mees hoopis Läänemaalt, Matsalu lahe äärsest kandist.



"Aga tunnen, et olen läbi ja lõhki virumaalane," kinnitas Nõlvak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles