Tervisekaitse soovitab koolides iga päev ukselinke pesta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Haridus- ja teadusministeerium ning tervisekaitseinspektsioon on koostanud seoses seagripi ehk uue gripi A(H1N1) levikuga koolidele ja lasteaedadele juhised haiguse ennetamiseks, muuhulgas peaksid koolid pesema iga päev ukselinke.


Koolidel tuleks soovituse järgi pesta iga päev koolilauad, ukselingid ja söögilauad tavaliste pesemisvahenditega. Mööblit, riiuleid ja radiaatoreid tuleks puhastada kaks korda nädalas.



Samuti soovitavad tervisekaitsjad ja ministeerium koolidel tuulutada ruume regulaarselt, soovitavalt iga tunni lõppemisel vähemalt 10 minuti jooksul, hoida raamatuid ja õppevahendeid võimalusel kappides, mitte lahtistel riiulitel ning puhastada ja desinfitseerida iga päev tualettruumi sisustus ja pinnad.



Koolide tualettruumid tuleks varustada piisavas koguses kätepesuvahendiga ning paigaldada jalaga avatavad jäätmekonteinerid. Käsi peaks kuivatama paberrätikuga või automaatkuivati abil.



Õpetajatel ja kasvatajatel on soovitav lapsi jälgida ja neile õpetada, et lapsed ei kasutaks teiste laste prille, joogipudeleid ja lusikaid, köhides ja aevastades tuleb nina ja suu katta salvrätiga, kasutatud salvrätik tuleb kohe pärast kasutamist ära visata ja pesta käed seebiga, pesemata kätega ei tohiks puudutada või hõõruda silmi, käsi peab pesema tihti ja korralikult ning neid kuivatama paberrätikuga või elektrilise kätekuivati abil.



Haiguskahtlusega lapsed tuleks soovituse järgi vabastada sporditundidest.



Õppeasutused on võtnud nakkuse leviku vältimiseks kasutusele ka iseseisvaid lahendusi.



Näiteks Tallinna vanalinna hariduskolleegium on võtnud koolisööklas kasutusele ühekordselt kasutatavad nõud.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles