Repliik: Päästmine sõltub ajast

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Herm
Toomas Herm Foto: Virumaa Teataja

Nõustun päästeameti peadirektori Kalev Timbergi mõttega, et õnnetusi ennetada on etem kui nende tagajärgedega võidelda.


Kõigest hoolimata aga õnnetusi juhtub. Teisipäeval jättis punane kukk Vihula vallas koduta kaks inimest. Siinkohal vaidlen päästeameti juhile vastu, et tähtis ei ole kvantiteet, vaid kvaliteet.



Õppefilmidest ja päästjate näidisesinemistest on saanud selgeks, et kuiva puust hoonet ei ole võimalik enam päästa, kui põlengu algusest on möödunud seitse kuni üheksa minutit.



Seega vähemalt tulekahjude puhul loeb aeg, mitte kvaliteet. Pool tundi hiljem tulekahjule saabunud päästemeeskond võiks tipptasemel päästetehnika asemel kaasa võtta tööriistad ehituse valdkonnast.



Ei nõustu ka Timbergi soovitusega panustada vabatahtlike seltsidele.



Need toetuvad peamiselt kohalikele omavalitsustele, kel samuti kitsas käes. Eelmise aasta lõpus jättis vabatahtlike pritsimeeste toetamise Haljala vald.



Nüüd on tekkinud olukord, et Haljalast Tallinnani jääb 80 kilomeetri pikkusele lõigule vaid kaks päästekomandot - Võsu ja Loksa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles