Rakvere ametikool valmistub usinalt jõululaadaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Voolmaa paneb sinki ahju küpsema.
Argo Voolmaa paneb sinki ahju küpsema. Foto: Meelis Meilbaum

Laupäevaseks jõululaadaks on Rakvere ametikoolis ettevalmistused täies hoos. Säravsilmsed tüdrukud ja poisid askeldavad köögis, et kõigega õigel ajaks valmis jõuda.


Rakvere ametikooli toitlustusosakonna juhataja Taimo Tamme sõnul tuli mõte teha suurlaat tegelikult juba eelmisel aastal.



“Aasta otsa püsis see kusagil peidus ning novembris ronis jälle esile.”



Kui ta oma idee välja käis, olid kõik kohe nõus, alates õpilastest ning lõpetades õpetajatega. Moodustati kooli juhtkonnast väike initsiatiivrühm, kuhu peale Taimo kuuluvad veel Ada Väät, Anneli Tohvert ning Merike Jukka, ja alustati ettevalmistustega.



Nüüd on laat ukse ees ja homme hommikul oodatakse külastajaid. Laat kannab tegijate arvates kaht ideed. Esiteks on põhirõhk isetegemisel.



“Laada kandev mõte on tegemisrõõm,” tutvustas oma idee sisu Taimo Tamm.



“Me soovime, et oma kätega millegi valmistamise rõõm ja vajadus tuleks inimeste juurde tagasi.” Ollakse ju viimasel ajal harjunud kinke muretsema


kaubanduskeskustest.



Laadal loomulikult ka müüakse, kuid samas tegutsevad õpitöökojad, kus külastajad saavad õpetajate ja ametikooli õpilaste kaasabil ning juhendamisel valmistada jõuluehteid nii paberist, klaasist kui tekstiilist.



On võimalus küpsetada ja kaunistada piparkooke, teha kompvekke ning neid siis nimelistesse paberitesse pakkida. Toodete tarvis pakub materjali ametikool ja seda ainult väikese tasu eest.



Tore on kinkida lähedastele ja sõpradele päris enda kujundatud jõulukaart või maiustada jõulukuuse all oma käega tehtud kompvekke või piparkooke. Kooli ette pannakse püsti väike sepikoda, kus reaalselt sepatööd proovitakse ning näiteks kas või üks korralik nael sepistatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles