Juhtkiri: Ootel olev gripivaktsiin

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Kui seagripilaine jõudis Eestile lähemale, süüdistasid opositsioonipoliitikud valitsust tegevusetuses, loiduses ja vastutustundetuses.

Aga siiski, võrreldes näiteks eelmise sotsiaalministri Maripuu ja pensioni maksmise teemaga, said sotsiaalministeerium ja minister Pevkur meedias vaid mõõduka peapesu selle eest, et Eesti on gripivaktsiini tellimisega hiljaks jäänud.

Ja alles see oli, kui inimesed rippusid telefonide otsas, seostasid tõusnud palavikku seagripiga ning nõudsid vaktsiini nagu mingit imerohtu.

Nüüd on tellitud 250 000 vaktsiinidoosist Eestisse kohale jõudnud 148 000, kuid paraku ei ole soovijaid pooltki nii palju, kui esialgu võis tunduda.

Uue gripi vastu on end eilse seisuga lasknud Eestis vaktsineerida vaid 4656 inimest ja ära on kasutatud 10 protsenti esimese partiiga saabunud vaktsiinist.

Ei tohiks unustada, et ükski vaktsiin ei toimi nagu valuvaigisti, mille puhul kaob tableti neelamise järel valu paarikümne minutiga - immuunsuse tekkeks vajab organism aega.

Praeguseks on gripp taandumas, kuid külmad ilmad ja koolivaheaeg on toonud vaid ajutist leevendust ning veebruaris-märtsis võib meid ees oodata uus gripilaine ja siis oleks mõistlik, et vähemalt riskirühma kuuluvad inimesed oleks juba vaktsineeritud ja immuunsus olemas.

Mündi ühel poolel on vaktsiin kui võimalus pääseda kurja tõve küüsist, aga mündi teine pool on seotud äriga.

See, kas end vaktsineerida või mitte, on aga siiski igaühe enda otsustada ja võimalus selleks osal inimestel praegu on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles