Tenniseneidude tiim murdis maailma esitosinasse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Ani
Maret Ani Foto: Mihkel Maripuu

Eesti vapper tennisenaiskonna nelik, kus teiste hulgas mängib Rakvere profitennisist Maret Ani, alistas Rahvuste Karika maailmaliigas Argentiina tiimi ja jätkab tippu rühkimist.


Läinud laupäeval ja pühapäeval Tallinnas Tondi tennisekeskuses peetud rahvusvahelise kaaluga mõõduvõtt, Föderatsiooni karikavõistluste (Fed Cup) maailmaliiga teise grupi kohtumine Eesti ja noorukese Argentiina tennisenaiskonna vahel lõppes võõrustajate 4:1 võiduga.


Eesti naiskonna esinumbrid Kaia Kanepi (WTA 61) ja Maret Ani (WTA 177) võitsid kindlalt oma üksikmänguvastased. Kaia alistas avapäeval kerget jalavigastust trotsides tulemusega 6:1, 7:5 Argentiina noorukese mängija Paula Ormaechea (WTA 430) ning teisel päeval juba parema enesetundega ja mängu nautides 6:1, 6:1 Araza Saluti (WTA 357).

Rõõm supersaavutusest

Maret Ani hiilgas juba avamatšil, kus näitas argentiinlaste esinumbri Maria Irigoyeni (WTA 224) vastu mängides ja skooriga 6:1, 6:2 võites oma varasematest esitustest hoopis julgemat ja tempokamat mängu. Teisel võistluspäeval, kui oli juba kindel, et Eesti on skooriga 3:0 riikidevahelise jõuproovi võitnud ning maailma tugevate tenniseriikide esitosinasse murdnud, ei teinud Maret Ani endale mingit hinnaalandust ning alistas pingevabas mängus Paula Ormaechea 6:2, 6:3.

Paarismängus, mis enam midagi ei otsustanud, saatis Eesti naiskonna kapten Rene Busch platsile Margit Rüütli ja Anett Schuttingu. Külalislahkust osutades jäeti võidurõõm selles vastasseisus Argentiina duole.
"Supersaavutus, kui mõelda riikidele, kes on meist eespool ning kes jäävad tahapoole," rõõmustas Maret Ani Eesti edutee üle Fed Cupil.

"Samas pole emotsioonid seekord nii kõrgel kui mullu, mil õnnega pooleks saime tulemusega 3:2 jagu tugevast Iisraeli naiskonnast ning pinged püsisid dramaatilise lõpuga paarismängu viimase võidupunktini."

Viimastel aastatel jõuliselt Eesti tenniseajalugu teinud naiskonna mängijatest on 28aastane Maret Ani Fed Cupil osalenutest kõige staažikam: esimest korda võistles ta selles sarjas 16aastasena, ühtekokku on ta tosina aastaga pidanud 42 võidukat mängu.

Eesti alustas Fed Cupil võistlemist 1992. aastal, 2007. aastast algas katkematu üheksa järjestikuse võiduga tõus teisest liigast ülespoole, nüüdseks on jõutud maailmaliiga esimesse gruppi viivatele
üleminekumängudele.

Järgmine samm kõrgema seltskonna suunas tulebki tiimil astuda 24. ja 25. aprillil. Vastase - kas Prantsusmaa, Serbia, Saksamaa või Ukraina naiskond - ja matši toimumispaiga selgitab tänane loosimine. Kui eelseisev kohtumine võidetakse, ollakse kaheksa hulgas, kui kaotatakse, siis jätkatakse maailmaliiga 16 tugevama riigi hulgas.

Tahab tagasi saja hulka

"Lahe oli kodupubliku toetusel mängida, sain tublisti positiivset energiat juurde, Fed Cupi eel treenisin Itaalias korralikult, teen juba mitmendat kuud tihedat koostööd psühholoogiga, kes aitab mul positiivselt ja reaalsemalt mõelda. Tunnen, et olen uue tõusu alguses, tahan taas kätte võidelda koha edetabeli esisajas," rääkis Maret Ani oma plaanidest. Aastaid tagasi murdis ta esimese eestlannana esisaja piiri, olles WTA tabelis 63. kohal.

Rakvere tennisetreeneri Donat Masingu hinnangul tähendab saja hulka pürgimine Maretile üsna pikka ja rasket teekonda, aga mitte võimatut, kui tahtmist ja tervist edasirühkimiseks jätkub.

"Äsja lõppenud võistlust jälgides polnud kahtlustki, et kumbki meie esinumbritest (Kaia Kanepi, Maret Ani - toim.) võinuks argentiinlannadele kaotada, nii kindel oli nende esitus," tunnustas Masing Eesti tennisetiimi, kelle ees ta enda sõnutsi austusest mütsi maha võtab.

"Eriti hea mulje jättis Mareti mäng, pean ütlema, et ma pole teda Eestis veel nii hästi mängimas näinudki.
Väikesed mõõnad küll olid, aga ta kogus ennast kiiresti. Ükski mängija ei suuda ühtejutti veatult mängida, ikka tuleb pause sisse: tähelepanu hajub, keskendumisega on raskusi."

Masingu tähelepanekul on Maretil kui tagajoonemängijal eeskäelöögid pisut agressiivsemaks muutunud. "Ta lõi ilusaid tõusvaid palle, see tõstab mängu tempot ning teeb vastasel löömise raskemaks. Igal juhul edasiminek, mängis õigel ajal ja õiges kohas oma ilusat mängu," lisas Masing.

Üksikmängu edetabeliseisu parandamist alustab Maret Ani Rootsist Stockholmist, kus mängib sel nädalal peetaval 25 000 dollari suuruse auhinnafondiga ITFi turniiril. Eespool terendavad Monterrey ja Indian Wellsi turniirid Ameerika mandril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles