Tenniseklubi pere müttas vastlapäeva eel Mõedakul

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks lõbusamaks võistluseks tenniseklubi vastlaüritusel oli lumetennis, pildil on mänguhoos Lea Ong ja Aare Kongi.
Üheks lõbusamaks võistluseks tenniseklubi vastlaüritusel oli lumetennis, pildil on mänguhoos Lea Ong ja Aare Kongi. Foto: Veiko Vassiljev

Rakvere tenniseklubi pere pidas läinud nädalavahetusel Mõedakul Samblamäe hosteli lumisel õuel lustakat vastlapäeva.


Rakvere tenniseklubi juhatuse liikme tennisetreener Mari Ani eestvedamisel võisteldi Mõedaku vastlapäeval võistkondade vahel mitmel huvitaval ja lõbusal alal, kus peategelaseks erkkollane tennisepall.


Kanadas alanud taliolümpiamängudega haakus kenasti lasketeatesuusatamine, kus esmalt tuli plastmassist minisuuskadel jupike maad läbida, seejärel püüda tulejoonel viis palli lumehange pistetud plastkelgu pihta visata.

Seltsielu liidab


Viimane ülesanne polnud kergete killast ning iga tabamus teenis võistkonnakaaslastelt ja publikult marulise aplausi. Möödalasu eest ootas aga karistus tillukese trahviringi näol.

Sama põnev oli õuetennise paarismäng miniväljakul, kus pehme svammist pall tuli harjumatult väikese reketiga üle võrgu saata seda lennult tabades. Lustakas spordiprogramm lõppes ennastsalgava jääpalliheitlusega kõrgete lumevallidega ääristatud tiigijääplatsil. Publikul oli rõõm näha, kuidas oranži­kas pall üsna tihti vups ja vups ühte või teise väravasse lendas.

Muidugi ei puudunud ühise ettevõtmise lõpetuseks osalistele pakutud vastlate puhune hernesupp, vahukooresed kuklid ning tuline tee.

"Tore on niimoodi väljaspool tenniseplatsi kokku saada, ühiselt aega veeta, teisi harrastusmängijaid paremini tundma õppida," kiitis võistlustel agaralt kaasa löönud Rakvere tenniseklubi üks liikmetest, Väike-Maarja vallavanem Urmas Tamm mõnusalt kulgenud vastlatralli Mõedakul.

Tema ja paljude teiste klubiliste arvates peaks seltsielu kuuluma treeningtöö korraldamise kõrval iga spordiklubi tegevusplaani, sest see liidab, laseb liikmetel tunda ennast aktiivsete osalistena, loob võimaluse klubi arengut soodustavate ideede tekkeks.

Rakvere tenniseklubil on tavaks pidada ühiselt jõulupidu, sügise hakul tuldi kokku Vainupeale, kust saadeti suvehooaega kokku võttes Ameerika mandrile õppima ja tennist mängima klubi kasvandik Siim Tuus. Septembrikuus peetakse välisväljakutel öist tenniseturniiri.

Elu läks pika ajalooga tenniseklubis huvitavamaks paar aastat tagasi, kui tähistati 85. sünnipäeva ja valiti uus tegus juhatus. Sellesse kuuluvad Aare Kongi, Mari Ani, Artur Antropov, Üllar Vaserik ja Toomas Põld. Aktiivselt lööb kaasa sisehalli omanik Veiko Vassiljev, kes toimetab klubi veebilehekülge.

Rakvere tenniseklubi on üks Eesti vanimatest tenniseklubidest 1923. aastal loodud Rakvere Muru-Tenniseklubi õigusjärglasena.

Klubisse kuulub 70 inimest, nii nagu teisedki spordiklubid saadakse linnalt tegevustoetust, lisaks on kehtestatud klubi aastane liikmemaks täiskasvanutele.

"Meie missioon on, et iga tenniseklubi liige oleks sama innukas klubi tegevuse edendaja ning vaimsuse hoidja nagu Muru-Tenniseklubi algusaastatel," kirjutab juhatus klubi veebilehel. "Visiooniks aga see, et noortest tennisistidest sirguksid head mängijad ja treenerid, kes hoiaksid Rakvere tennise mainet tulevikuski."

Ootavad uut sisehalli


Ja muidugi oodatakse pikisilmi ajakohast kolme väljakuga tennise sisehalli valmimist Rakvere linna. Sest praegune ühe väljakuga tenniseruum on kitsaks jäänud, pole enam soovijatele vabu harjutamise aegu pakkuda.

"Uue sisehalli valmimine võimaldaks luua juurde laste- ja noorte treeningurühmi, sest huvi tennise vastu on siinkandis suur," rääkis Mari Ani. Tema sõnul otsib klubi juhatus praegu pingsalt võimalusi sisehalli projekti ja ehitamise rahastamiseks. Igasugune abi on teretulnud.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles