Maavanema vastuvõtt läks maksma ligi 100 000 krooni

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Einar Vallbaumi vastuvõtt Rakvere teatris. Vastuvõtul anti üle Lääne-Virumaa vapimärgid.
Maavanem Einar Vallbaumi vastuvõtt Rakvere teatris. Vastuvõtul anti üle Lääne-Virumaa vapimärgid. Foto: Meelis Meilbaum

Lääne-Viru maavanema Einar Vallbaumi vabariigi aastapäeva puhul korraldatud vastuvõtt teisipäeval Rakvere teatris kulges meeleolukalt koos vapimärkide üleandmise ja seltskondliku osaga.

Vapimärgi järel käisid ettevõtjad Oleg Gross ja Urmas Laht. Eakas malepedagoog Jakob Kiik sai vapimärgi juba lõunaajal kodus kätte. Omavalitsustegelane Anne Tasuja peoõhtule ei jõudnud.

Gross ütles, et ta on vapimärgi saamisest väga liigutatud, ning viitas, et kuna tal on parasjagu aastaid turjal, siis palju võimalusi enam enda tõestamiseks ei ole jäänudki. Ka Laht avaldas tunnustuse üle heameelt ning lisas, et tal on uhke olla virulane.

Kusjuures uute vapimärkide kinnitused on teistsugused kui Vallbaumi eelkäijate annetatud vapimärkide kinnitused, sest need ei vastanud statuudile - nimelt seatakse uued vapimärgid pintsaku reväärile, mitte kurgu alla, kuhu pannakse vaid riigi kõrgeimad autasud.
Tempokal ja humoorikal kontserdil esines kvartett RAMM, kuhu kuulusid Ahti Bachblum, Margus Groznõi, Tarmo Keskül, Erni Kask.

Kultuurimaja poolel tantsusaalis lahutas külaliste meelt Kaire Vilgats koos Raivo Tafenau ansambliga ning teatri kohvikus musitseerisid Peep Pihlak, Toomas Rannu ja Ergo Kärmik.

Väljapeetud meeleolus peoõhtule lisas aktsenti ka päevapiltnik Peeter Hütt, kellelt sai kohapeal mälestuseks jäädvustusi tellida.

Paljud külalised olid ehitud neile antud aumärkidega, neist värskeima ordeniga tuli maavanema vastuvõtule Voore talunik Indrek Klammer, kes oli saanud presidendi autasu samal päeval.

Mõned virulased aga valmistusid juba täna õhtuks minema Tartusse presidendi vastuvõtule. Näiteks läheb sinna reformierakonna naisteühenduse juht, Palmse mõisa direktor Maie Urbas, aga ka kriisimurdja Bellus Furniture kaasomanik, mööblitootja Rolf Relander.

Samas riigikogu liige Toomas Varek ütles, et tema jätab seekord vastuvõtule minemata, nõnda nagu ka eelmisel aastal.

Maavanema vastuvõtule kogunes 500 inimest, vastuvõtt läks maksma ligi 100 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles