Sport: Kaitsemäng tõi Tarvale väga tähtsa võidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere pallur Priit Lokutšievski (valges) oli Valga Welg meeskonna vastu mängides eriliselt heas hoos.
Rakvere pallur Priit Lokutšievski (valges) oli Valga Welg meeskonna vastu mängides eriliselt heas hoos. Foto: Tairo Lutter

Läinud reedel alistas BC Rakvere Tarvas üliolulises kohtumises Valga Welg meeskonna skooriga 78:67 (poolaeg 27:37) ning tõusis Eesti meistrivõistluste turniiritabelis kuuendaks.

BC Rakvere Tarva pöidlahoidjate rõõmuks sai SEB korvpalli meistriliiga turniiritabeli seisukohalt väga tähtsat kohtumist Valga Weljega nende kodusaalis jälgida ka spordiportaali sportnet.ee emotsiooniderohke otseülekande vahendusel, mis naelutas arvutiekraanide ette sadu korvpallihuvilisi.

Mängu algus Valga spordihoones ei tõotanud midagi head, see oli, nagu Tarva palluritele tavaks saanud, konarlik: Valga Welg asus juhtima 8:2 ning veerandaja lõpuks oli ees 19:17. Samas oli tunda, et Rakvere meeskond niisama kergelt olulist mängu käest ei anna.

Paraku said valgalased punktivaeselt ning rohkete pallikaotustega alanud teise veerandaja lõpuminutitel hoo sisse ning läksid 13:0 spurdi järel kohtumist 37:25 juhtima. Jarmaine Vannessi korv vähendas poolajavileks Rakvere kaotusseisu kümnele punktile (37:27).

Sündisid ümber

Teisel poolajal tuli Tarva meeskond platsile justkui ümbersündinuna: paari minutiga tehti 14:0 spurt, kusjuures Kristo Saage viskas järjest seitse punkti. Järgnevas närvilises punkt-punkti heitluses tabas Tarvase poolelt hästi Priit Lokutšievski ning kolmas neljandik lõppes juba Rakvere eduga 55:51. Ehkki Valga Welg suutis seitse minutit enne kohtumise lõppu vähendada vahet kahele punktile, oli nende mäng kaootiline: anti valesööte, ei leitud rünnakuks kohti.

Seevastu tegid häid läbimurdeid Rakvere pallurid Priit Lokutšievski ning Maksim Darski. Priit Lokutšievski ja James Alleni tabavad kolmesed lõpu eel kindlustasid Tarva võitu. Võiduskooriks kujunes 78:67.

“See oli töövõit, oleme Pirita ja Faustoga paar analoogilist mängu teinud, nii et küll see meie käekiri ka natuke on,” tunnistas BC Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber, kes hindas mängu võtmeks kõva kaitsemängu. “Kaitses mängisime ka esimesel poolajal tublisti, aga ei visanud palle sisse. Teisel poolajal pääses kaitsemäng maksvusele, Logo (Priit Lokutšievski - toimetus) pani omad korvid ära,” jätkas Sõber.

Staažikas pallur Priit Lokutšievski osutuski BC Rakvere Tarva parimaks 18 punktiga, kusjuures ta tabas kolmeseid seitsmest viis ning võttis ka kuus lauapalli. Kristo Saage arvele jäi 16, Aleksandr Surovnevile 15 ja James Allenile 12 punkti.

Täna mäng Pärnuga

Korvpalli meistriliiga turniiritabelis möödus BC Tarvas, kes 34 mänguga on kogunud 15 võitu ehk võitnud 44,1% kohtumistest, BC Kalev/Raplast ja Valga Weljest ning tõusis ihaldusväärsele kuuendale kohale.

Täna õhtul mängivad Tarva pallurid Pärnus sealse korvpalliklubiga, kes on tabeli viimane paari võiduga. “See ei saa samuti kerge olema, meil on kõik kolm mängu nendega rasked olnud,” tunnistas peatreener Andres Sõber.

Järgmine kodumäng ja ühtlasi meistriliiga põhiturniiri viimane mäng on Rakvere meeskonnal reedel, 6. aprillil ning siis on vastaseks turniiritabeli üheksas TTÜ KK. Veerandfinaalmängud algavad aprilli alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles