Kunda linna klubi ärkab uuele elule

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi praegu Kuna linna klubi remonditööd veel käivad, saavad need ilmselt veel enne tähtaega valmis.
Kuigi praegu Kuna linna klubi remonditööd veel käivad, saavad need ilmselt veel enne tähtaega valmis. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kui Rakvere linnavalitsus on hädas Facio Ehitusega, kellel tõsiseid probleeme reaalgümnaasiumi remondi tähtaegadest kinnipidamisega, siis Kundas on lood pigem nii, et K&H saab klubi remondiga ühele poole enne kokku lepitud aega.


Kunda linna klubis on suuremad ehitustööd tehtud, käimas on juba hoone siseviimistlus. Kunda linnapea Allar Aron kiitis ehituse peatöövõtjat, Tartu firmat AS K&H, kes jõuab töödega valmis ilmselt enne kokkulepitud tähtaega 30. juunil.


Kunda linna klubi juhataja Maiu Küngas arvas, et klubihoone muutub pärast remonti ilusamaks ja klubirahva töötingimused võrreldamatult paremaks.

"Eriti kehvas seisus oli suure saali põrand, tantsijad kippusid katkisel põrandal isegi kukkuma," rääkis Allar Aron.

Uksed volikogus


Et 1888. aastal tsemenditehase direktori elumajaks püstitatud hoone on enam kui pool sajandit tagasi oluliselt ümber ehitatud, siis muinsuskaitse alla see vana maja ei kuulu.

"Oleme siiski võimaluste piires püüdnud maja vana hõngu säilitada," lausus Kunda linnapea.

Klubihoone siseuste küsimus muutus enne remonti nii teravaks, et põhjustas tõsiseid vaidlusi isegi volikogus. "Lõpuks küsisime nõu ka muinsuskaitsespetsialistidelt, Anne Kaldam ütles, et nii vanu uksi oleks patt uutega asendada," kõneles Aron.

Nii jäigi peale linnavalitsuse tahtmine ja hoone siseuksed restaureeriti.

Remondi käigus muutub pisut ruumide jaotus, kuid põhiolemuselt jääb maja samasuguseks.
Keldrikorrus läheb MTÜ Kunda Kultuuriseltsi kätte, kes on kirjutanud hulga projekte ja saanud klubi keldrikorruse kordategemiseks 1,7 miljonit krooni.

Kunda linn panustab klubihoone remonti neli miljonit krooni. "Meil oli juba varem otsustatud, et võtame laenu rohkem, kui ujula ehitamiseks kulub, ja ülejäänud raha kasutame klubi remondiks," selgitas linnapea, kelle sõnul on klubi Kunda linnavalitsuse viimane allasutus, mis korda saab.

Seda küll teatavate mööndustega, sest katus jääb majale peale vana.

Aknad, sissepääs, väike saal ja osaliselt ka vundamendi hüdroisolatsioon on uuendatud juba eelnevatel aastatel, majas sees tehti remonti viimati 1994. aastal.
Allar Aron mõlgutas mõtet, et kui Kunda linn ükskord klubi katuse remondini jõuab, tuleks taastada ka algselt hoone katusel olnud torn.

Tulevikumuusika on ka klubi suure saali jõepoolsele küljele talveaia rajamine.

Avapidu sügisel


Eelmise aasta lõpul esitas Kunda linnavalitsus keskkonnainvesteeringute keskusele projekti klubi ümbritseva pargi korrastamiseks. "Meie projekt on praegu menetluses, loodame, et see saab heakskiidu ja siis saame pargi korda teha ning koos sellega lahendada ka parkimisprobleemid klubi juures," ütles linnapea.

Praegu töötavad Kunda linna klubi inimesed noortemaja ruumides, klubi kollektiivid käivad aga koos erinevates paikades. Nii andis Kunda huviteater 16. aprillil oma uue lavastusega esietenduse hoopis Viru-Nigula rahvamajas.

Klubi juhataja Maiu Küngas lausus, et suvi kulub puhkuste kõrval kindlasti klubisse tagasi kolimiseks ja suurem avapidu peetakse maha sügisel. "Ma ei arva, et uues kuues klubis paremat kultuuri hakatakse tegema, sest see on meil väga heal tasemel, aga saame endale väga head tingimused," sõnas Küngas.

Remont
• Töid teostab peaettevõtjana Tartu firma AS K&N
• Ehitustööd peavad olema valmis 30. juuniks
• Viimati tehti majas remonti 1994. aastal


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles