Vihula mõis täieneb üha

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihula mõis.
Vihula mõis. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Läinud nädalavahetusel tähistati Briti ja Taani suur­saadiku osavõtul Vi­hu­la mõisa peahoone täie­likku valmimist, nüüd on renoveeritud hoo­nes ka à la carte res­­toran La Boheme, raa­ma­tukogu­salong ja si­ga­rituba.


Vihula mõisa uus tegevjuht Tarmo Bachmann ütles, et seni olid peamajas peale hotellitubade konverentsisaal, veinikelder, lobby-baar ja vastuvõturuum, kuid nüüd saab sealses 70kohalises restoranis ka soliidselt einestada ega pea selleks üle õue Jääkeldrisse minema. "Loomulikult on see restoran avatud kõigile, mitte ainult hotelli külastajatele," rõhutas Bachmann.

Jääkeldrist aga kujundatakse juba algavaks hooajaks Eesti rahvusstiilis Kaval-Antsu kõrts, mis on mõeldud eeskätt turismigruppidele ja täidab sama nišši, mis naabruses asuv Altja kõrts.

Tarmo Bachmanni sõnul jätkuvad ehitus- ja renoveerimistööd ka mujal. Vihula mõisa endisesse aidahoonesse tuleb suur konverentsi- ja banketisaal, kuhu mahub korraga nõu pidama või kontserti kuulama 120 inimest. Seni oli seal suurim ruum palmisaal.

Uude saali on juba emadepäevaks planeeritud Tõnis Mägi kontsert.

Järgmine suurem projekt on seotud veskimajaga. "Tahame teha sinna veskimuuseumi ja näidata ehedalt, kuidas vesiveski toimib, sinna tuleb veel suveniirimüük ja väike pubi," tutvustas tegevjuht.

Sellel suvel plaanitakse Vihula poe vastu rajada ka multifunktsionaalne spordiväljak.
Mõne aasta eest omanikku vahetanud Vihula mõis kuulub Unique Hotelsi ketti.

Mõisakompleksi hoonetes on kokku 47 tuba, samuti on seal ökospaa.

Uued omanikud avasid pärast suuri investeeringuid aasta eest renoveerimistööde esimese etapi.

Viimase aasta jooksul on taastatud kogu Vihula mõisa keskosa, mis koosneb kahest peahoonest, 25 muust ajaloolisest hoonest ja peaaegu 50 hektarist maast.

2007. aastal omandas mõisa taanlane Hans Henrik Kjoelby eesmärgiga viia läbi täielik renoveerimine ning anda Vihula mõisale tänapäevane funktsionaalsus, samas säilitades ajaloolise ilu. Vihula mõisa Country Club & Spa on tegutsenud Uniqe Hotels juhtimise all alates 1. juunist 2007 ning praegu on külalistele kasutada 2/3 ruumidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles