Kadrina noor leiutaja läheb ülemaailmsele olümpiaadile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik konkursil tunnustatud õpilased said käepigistuse president Toomas Hendrik Ilveselt, teiste hulgas ka Rakvere reaalgümnaasiumi 8. klassi õpilane Johannes Pihlak.
Kõik konkursil tunnustatud õpilased said käepigistuse president Toomas Hendrik Ilveselt, teiste hulgas ka Rakvere reaalgümnaasiumi 8. klassi õpilane Johannes Pihlak. Foto: Tairo Lutter

Kui peas on mõtteid, mis aitavad elu paremaks muuta või lihtsustavad kellegi igapäeva­tegemisi, tasub oma idee leiutajate konkursile saata. Just nii tegid õpilased ka Lääne-Virumaalt ning kolm neist sai üleriigilisel leiutajate konkursil tähtsa tunnistuse.

Kadrina keskkooli 10. klassi õpilane Kren Koosapoeg leiutas valvekarbi, mis on 10 x 10 sentimeetri suurune seadeldis, mille sisse ehitatud WiFi ruuter annab signaali liikumise korral. Noore leiutaja õpetaja Karl ­Meos kirjeldas, et valvekarp jäädvustab igasuguse liikumise, olgu see kassi või inimese oma, ning teeb sellest pildi. Foto omakorda saadetakse omaniku meilile või mobiilile, nii nagu omanik ise soovib. Kuigi konkursile tuli esitada leiutise detailne kirjeldus, on Kren Koosapoeg ka toimiva prototüübi valmis meisterdanud.

Oma leiutisega pälvis ta eile õpilasleiutajate riiklikul konkursil gümnaasiumiastme vanuserühmas I preemia väärtuses kuni 2600 eurot. Lisaks sõidab leiutaja mai alguses Gruusiasse, et osaleda rahvusvahelisel õpilasleiutajate olümpiaadil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles