Esimesed julged käisid reedel juba meres ujumas

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed soojad ilmad kutsuvad randa.
Esimesed soojad ilmad kutsuvad randa. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Selle aasta kõige soojem ilm ei lasknud ei Võsu rannal ega Viitna järvel puhkajaid kaua oodata. Kuigi mere- ja järvevesi paari ilusa ilmaga teab mis soojeneda jõudnud pole, kastis mõnigi julge ennast vette.


Reedene soe suveilm oli esimesed päikesenautlejad juba Võsu randa meelitanud, julgemad proovisid ka merevee järele. Kadrinast tulnud Mart Remmel käis korra vees ära, aga tunnistas, et eks ta vilu ikka ole veel. “Niisama kasta sai küll, päris mõnus oli,” leidis ta siiski.

Ranna- ja veemõnusid püüab ta igal aastal maksimaalselt ära kasutada, ujuda eelistab põhiliselt meres. Rahvast lootis mees rannas enam näha.

“Hommikul, kui tulin, olin ainuke,” ütles Remmel, kuid lisas, et eks tööpäeva lõpp too rohkem inimesi rannaliivale. Lõuna paiku neid teab mis palju tõepoolest ei olnud.

Rakvere eragümnaasiumi õpilane Kätlin Baumann ujuma minna ei julgenud, aga poolest kehast saati kastis temagi ennast märjaks, sest jalgupidi vees lobistades oli tema sõnul soe. Baumanni jaoks ei ole midagi tavatut juba pooles mais randa minna, sarnaselt talitas ta ka möödunud aastal.

“Linnas annab surra sellise ilmaga,” nentis neiu ja pidas Võsu randa väga heaks veel seepärast, et see Rakverest väga kaugel ei asu.

Kätlin Baumanni ja tema kaaslaste peamine eesmärk, miks eile Võsule mindi, oli soov võrkpalli mängida. Noored pidid aga pettuma, sest võrke polnudki üles pandud.

Mäng mängimata siiski ei jäänud, sest palli sai niisamagi taguda. Võrkude puudumise üle kurtsid ka kaks meesterahvast.

Kuigi rannaliiv oli jõutud läbi riisuda ja hoogsalt võõbati pinke värviga valgeks, olid mõni töö ja tegemine alles pooleli: rannast puudusid prügikastid, laudteed olid vaid osaliselt paigaldatud.

Soe ilm ja ilmselt ka lähenev nädalalõpp tõi eile Võsule tavapärasest rohkem rahvast. Võsu lilleäri müüja Helju Araku sõnul on hakanud suvilaomanikud samuti tasapisi saabuma.

Kui Võsu rannas võis suvitajad kahe käe sõrmedel kokku lugeda, siis Viitna järve ääres oli neli inimest. Lastega järve äärde tulnud Kris­tin Haini vette ei läinud, küll aga sulistasid lapsed seal jalgupidi. Isegi aastane Joanna-Maarja ei peljanud jahedavõitu vett.

Haini ütles, et tema jaoks ei ole mai keskel järve ääres käimine mingi imeasi, tavaliselt, kui ilm võimaldab, võib teda juba aprillis vee ääres näha.

Eesti Meteoroloogia ja Hüd­roloogia Instituudi andmeil oli eile kella 16 ajal kõige soojem Pärnus, kus temperatuur tõusis 27,7 kraadini. Võsu pritsimaja tornikell näitas eile umbes kella 14 ajal 32 kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles